Nova predstava u Zagrebačkom plesnom centru mogla bi vas oduševiti

Nova predstava u Zagrebačkom plesnom centru mogla bi vas oduševiti

Na kraju kontinuiranog trogodišnjeg rada, koji je uključivao rad na predstavi “Stvari su kakve jesu” i “Stvari nisu kakve jesu” koreografkinja Eni Vesović i dramaturginja Mirna Rustemović pokušavaju u novoj predstavi i svojevrsnom završetku trilogije preko rekonstrukcija prve dvije predstave odgovoriti na pitanje što su tražile kroz svoje predstave.

Autorice same izlaze na scenu i pokušavaju pronaći odgovore

U prvom dijelu trilogije “Stvari su kakve jesu” na sceni su bile tri izvođačice koje  su tragale za trenutkom sada i pokušavale pustiti vrijeme i stvari da budu ovdje i sada, u drugom dijelu “Stvari nisu kakve jesu” dvoje izvođača imali su jasno definiran odnos u kojem su pokušavali naći zajednički trenutak, ondosno propitati sjećanja i naći taj trenutak u kojem se njihova sjećanja preklapaju. Predstava “Stvari jesu i nisu kakve jesu” trebala je biti solo za izvođačicu koja nakon prolaska kroz dva odnosa traži svoj trenutak sama, ali kako ideja često nije ista realizaciji tako se i put ove predstave mijenjao. Uz koronu i sve prepreke na putu, autorice su odlučile same odgovoriti na pitanja koja su svojim izvođačima postavile.

Kostimografiju i scenografiju potpisuje Ana Mikulić, grafički dizajn Luka Borčić, fotografiju i video Pavel Posavec, glazbu Silvio Bočić, a dizajn svjetla Marino Frankola. Premijera predstave je 4.12.2021 u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10/1

FOTO: PR

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori