fbpx

Nove mjere potpore za poticanje poduzetništva u kulturi i kulturnim industrijama

Nove mjere potpore za poticanje poduzetništva u kulturi  i kulturnim industrijama

Edukacija u Vijećnici  HGK

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Ministarstvo kulture organiziraju edukaciju za prijavitelje na Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2020. godini.  Edukacija će se održati 10. lipnja, u 10 sati u Vijećnici HGK, na Roosveltovom trgu 2 u Zagrebu. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek na edukaciji za prijavitelje predstavit će nove mjere potpore, a uvodnu riječ imati će predsjednik HGK Luka Burilović.

Hrvatska gospodarska komora (Izvor: Facebook)

Aktivacija poslova u kulturi

Cilj je ovog javnoga poziva i mjera aktivirati uspavanu kulturnu industriju koja se treba prilagoditi novim modelima rada u okolnostima COVID-a 19. U ovom trenutku potrebno je osmisliti i uspostaviti alternativne načine i modele poslovanja kako bi se omogućio pristup kreativnih i kulturnih sadržaja širem krugu korisnika i publike. U pitanju su bespovratna sredstva male vrijednosti, a namijenjena su gospodarskim subjektima u domeni kulture i kreativnih industrija čije je poslovanje ozbiljno ugroženo u nastalim okolnostima. Detalji natječaja su dostupni na stranici Ministarstva kulture.

Muzejska publika (Izvor: Pixabay)
  • Literatura:
  • Hina
  • Web stranice Hrvatske gospodarske komore

Sonja

Sonja Kirchhoffer po vokaciji je povjesničarka koja radi u obiteljskom obrtu za restauraciju „Industrijska arheologija“. Iako ne radi, strogo gledano, u struci u stalnom je doticaju sa starim stvarima. Kako je zanima puno toga, starog i novog, kada stigne čita i piše, a slobodno vrijeme najviše uživa u ulozi ponosne mame i šetačice obiteljskih pasa.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *