Novi psihološki trileri u izdanju Znanja

Novi psihološki trileri u izdanju Znanja

Ljeto je pred vratima. Ako ste u potrazi za napetim štivom koje nećete ispuštati iz ruku na plaži, bazenu ili dok odmarate uz hladni napitak na balkonu, obavezno potražite nove mračne psihološke trilere u izdanju Znanja.

Deveti grob

Šest mjeseci prije događaja iz romana Žrtva bez lica inspektor Fabian Risk pokušava rasvijetliti misteriozni nestanak švedskog ministra obrane. Upravo je to okosnica radnje novog trilera Deveti grob švedskog scenarista i pisca Stefana Ahnhema, koji svoj autorski stil gradi stapajući napet i mračan ugođaj svojstven nordijskom noiru s kinematografskim kvalitetama pisanja scenarija.

Četiri dosad objavljena romana o policijskom inspektoru Fabianu Risku smjestila su ga na vrh svjetskih uspješnica te mu donijeli i brojne nagrade: nacionalnu nagradu Crimetime Specsavers Award za prvi roman Žrtva bez lica i MIMI Award za najbolji kriminalistički roman u Njemačkoj za Deveti grob.

Misteriozni nestanak švedskog ministra obrane pokazat će se kao samo jedna karika u nizu serijskih ubojstava i sakaćenja koja naizgled nemaju nikakvu poveznicu. Inspektor Risk ubrzo će shvatiti da su motivi ovih okrutnosti puno dublji i mračniji od onog što se u prvi mah činilo. Zločin koji nadilazi kontinente, godine i kulture; policajci čiji osobni životi vise o niti i strast i političke spletke samo su neki od motiva koji će vas snažno uvući u ovaj mračni triler.

Pretpostavka zla

Donato Carrisi suvremeni je talijanski pisac, a svjetsku slavu stekao je romanom Šaptač, kojim je fascinirao ljubitelje mračnih psiholoških trilera. Pretpostavka zla njegov je drugi roman koji prati karizmatičnu istražiteljicu Milu Vasquez, ženu koja pronalazi one koje je svijet otpisao. Kada ju šef policije pozove da preuzme zagonetan slučaj Rogera Valina, njezin je prvi instinkt da odbije. Zarekla se da više nikada neće pristupiti mjestu zločina. Roger, samozatajni knjigovođa koji je iznenada nestao prije sedamnaest godina, izronit će iz mraka i vratiti Milu u srce njezinih najgorih noćnih mora.

Marijana Džalo

Magistra sam povijesti i hrvatskog jezika, a u slobodno vrijeme amaterski se bavim glumom, čitam knjige i pišem. Volim putovati i istraživati, najviše srednjovjekovnu i ranonovovjekovnu povijest te povijest žena i svakodnevice.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori