Novi singl Daleke obale stiže u pratnji animiranog spota koji potpisuje Dean Dvornik

Novi singl Daleke obale stiže u pratnji animiranog spota koji potpisuje Dean Dvornik

Daleka obala uz aktualni hit singl “Cvijet”, koji se već tjednima nalazi na vrhovima top lista, predstavlja sjajan novitet znakovito naslovljen “Rođendan, Božić i Nova godina” koji prati originalan animirani video spot.

Nova pjesma omiljene Daleke obale, iza čijeg teksta i glazbe stoji Zoran Ukić, uči nas da kroz život trebamo kročiti kao da je svaki dan rođendan, Božić i Nova godina. Iako ovaj fantastičan novitet stiže prigodno pred blagdane, a po samom naslovu i vremenu objavljivanja da se pretpostaviti da je namijenjena samo za blagdansko doba, to ipak nije isključivo tako. Naime, riječ je o pjesmi koja nosi univerzalnu poruku te poručuje da se radujemo životu i budemo zahvalni na svakom danu pred nama.

“Pokušao sam, u jednostavnoj formi, prikazati trenutak sazrijevanja, kad složeno iskustvo naših ljubavnih ili egzistencijalnih pobjeda i poraza  kulminira lakonskim saznanjem kako je potrebno radovati se životu i na svakom danu biti zahvalan. Osjećati se svaki dan kao da je rođendan, Božić ili Nova godina, kako u ležernoj pop-rock maniri poručuje pjesma.” poručuje autor glazbe i teksta Zoran Ukić.

Za spot koji donosi svježinu u konceptu zaslužan je Dean Dvornik

Aranžman pjesme “Rođendan, Božić i Nova godina” potpisuju Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković, Jakša Jordes i Vedran Križan. Za animirani video spot koji donosi svježinu u konceptu zaslužan je Dean Dvornik, koji je video uradak osmislio i napravio u Sjedinjenim Američkim Državama. Originalan video spot u animiranom obliku prikazuje članove Daleke obale koji prolaze kroz neobične avanture, a cijelu priču zaključuju svojim novogodišnjim nastupom na kojem vlada, baš kao i u stvarnosti, neopisiva atmosfera koju posjetitelji njihovih nastupa pamte dugo vremena.

Želimo ostati vjerni svom prepoznatljvom zvuku i načinu koje publika voli, ali ne i uspavani i potpuno predvidljivi. Vjerujemo kako je iz raznolikosti zadnjih nekoliko singlova razvidno kako istodobno želimo i donositi svježinu u izražaju i temama. Prema reakcijama publike to nam dosad uspijeva, a suradnici i  kolege koji su pretpremijerno poslušali novi singl kažu da je i ‘Rođendan, Božić i Nova godina’ na tom putu.” poručuje za kraj Zoran Ukić.

Singl “Rođendan, Božić i Nova godina” smjestit će se na sedmom studijskom albumu Daleke obale, još uvijek neotkrivenog finalnog naslova, na kojem bend marljivo radi paralelno uz koncertne aktivnosti. Od nadolazećih koncerata Daleke obale zakazanih za prosinac izdvajamo nastupe u Zadru (3.12.), Dubrovniku (6.12.), Hvaru (23.12.), Korčuli (28.12.) i Vukovaru (31.12.).

Foto: Screenshot iz video spota

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori