Noviteti iz Znanja savršeni za opuštanje u blagdanskom ozračju zadovoljit će i najzahtjevnije knjigoljupce

Noviteti iz Znanja savršeni za opuštanje u blagdanskom ozračju zadovoljit će i najzahtjevnije knjigoljupce

Znanje s ponosom predstavlja tri noviteta savršena za opuštanje u blagdanskom ozračju, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije knjigoljupce. Nevjerojatno briljantan, žestok, oštrouman i smiješan roman Fleishman je u nevolji iz pera novinarke New York Timesa Taffy Brodesser-Akner pravo osvježenje na knjižnoj sceni. Počinje kao zabavna priča o sredovječnom Njujorčaninu koji istražuje aplikacije za neobavezan seks, a završava kao feministički tekst koja vas pogađa u srž. Ovo je gorko sladak, bolno smiješan i, na kraju, dirljiv i human portret suvremene ljubavi i braka. Knjiga Fleishman je u nevolji podsjeća na velike romane šezdesetih i sedamdesetih godina. To je Philip Roth ili John Updike u najboljem izdanju, s time da ova autorica savršeno razumije žene.

Iz pera britanske spisateljice Ione Grey, koja je svojim debitantskim romanom Pisma izgubljenoj ljubavi osvojila srca čitatelja diljem svijeta. Kao treptaj u noći njezin je drugi roman u kojem virtuozno slika britansko društvo između dva svjetska rata. Obuhvaćajući razdoblje od dva desetljeća te burne promjene u britanskoj povijesti u predvečerje Drugog svjetskog rata, Kao treptaj u noći Ione Grey epski je roman o strasti, boli i gubitku.  Izvanredan roman o životnim odabirima usred neopisive žalosti i istinske ljubavi. Žudite li za životnim, emotivnim pričama, ovaj će vas roman dirnuti u srce.

Čuvarice tajni iz pera Lare Prescott isprepleću poznatu ljubavnu priču iz svijeta književnosti, vezu Pasternaka i njegove dugogodišnje ljubavnice Olge Ivinskaje, i pripovijest o dvjema ženama koje dar za čuvanje tajni katapultira u svijet opasnosti, ljubavi i međunarodne špijunaže. Dok nas vodi od Moskve do gulaga, od Washingtona do Pariza i Milana, ovaj roman osjećajno, vjerodostojno i s posebnom pažnjom za povijesne detalje pripovijeda o napetim vremenima i iznimnim a nevidljivim ženama koje su ih obilježile. Uzbudljiv roman nadahnut istinitim događajima, planom obavještajne agencije CIA da najveću ljubavnu priču 20. stoljeća, Doktora Živaga, iskoristi kao oružje protiv sovjetskog sistema.

Knjige Kao treptaj u noći (prijevod: Mirjana Čanić), Fleishman je u nevolji (prijevod: Lidija Toman),  Čuvarice tajni (prijevod: Lidija Milenkov-Ečimović) u izdanju nakladničke kuće Znanje dostupne su od ovog tjedna u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr.

Photo: Pixabay

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori