fbpx

NSK ponovno otvorila svoja vrata za noćno učenje

NSK ponovno otvorila svoja vrata za noćno učenje

U sklopu popuštanja epidemioloških mjera Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) ponovno je započela s radom u noćnim satima. Njezini korisnici ovdje mogu prema novim odredbama raditi od 21 sata pa do ponoći. Ipak na snazi su i dalje ograničenja koja tako primjerice propisuju znatno manji broj osoba od onog uobičajenog broja korisnika noću. U ovom trenutku istovremeno ovu uslugu može koristiti 65 osoba dok je u redovnim prilikama tu uslugu moglo koristiti 150 korisnika. Noćno učenje održava se na nultoj razini odnosno u prizemlju knjižnice. Predbilježbe za noćno učenje se primaju svaki radni dan, od 8 do 19 sati s tim da one vrijede samo za dan u kojem je podnesena prijava. Predbilježbe se mogu odraditi: osobno u Informacijskom centru, telefonski na broj +385 1 61 64 002, kao i putem aplikacije na zadanoj poveznici https://vecernjirad.nsk.hr/.

Normalizacija rada

U skladu sa izmijenjenom situacijom od 9. lipnja prestalo je i svakodnevno zatvaranje knjižnice zbog redovne dezinfekcija prostora, a broj korisnika koji mogu biti istovremeno tijekom dnevnog radnog vremena knjižnici je povećan s 200 na 240 korisnika. Radno vrijeme je od 8 do 21 sat, i u tom se razdoblju koriste čitaonice na 1., 3. i 4. katu te čitaonice u zbirkama građe posebne vrste, ali ne i one na nultoj razini i polukatu.
Iz NSK obavještavaju da će se do daljnjega nastaviti s mjerenjem tjelesne temperature na ulazu u zgradu, kao i da će voditi daljnju evidenciju o korisnicima s kontakt podacima i podacima o vremenu koje je korisnik proveo u knjižnici. Naime, korisnici su dužni poštovati donesene mjere koje, između ostalog, preporučaju korištenje zaštitnih maski za lice i držanje propisanih mjera vezanih uz pojačanu higijenu ruku. Ujedno NSK savjetuje da korisnici prije dolaska provjere dostupnost građe koju trebaju koristiti kako bi se smanjila nepotrebna cirkulacija korisnika. Korisnici mogu za sada koristi samo označena mjesta za rad, a kod noćnog rada samo ona koja su im prilikom predbilježe dodijeljena. Korisnici se pozivaju da na portalu NSK redovito prate objave o njenom radu i uslugama.

Knjige (Izvor: Pixabay)
  • Izvor informacija:
  • Hina,
  • NSK.

Sonja

Sonja Kirchhoffer po vokaciji je povjesničarka koja radi u obiteljskom obrtu za restauraciju „Industrijska arheologija“. Iako ne radi, strogo gledano, u struci u stalnom je doticaju sa starim stvarima. Kako je zanima puno toga, starog i novog, kada stigne čita i piše, a slobodno vrijeme najviše uživa u ulozi ponosne mame i šetačice obiteljskih pasa.

Odgovori