Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja: Program #7minutamuzeja

Dana 18. svibnja 2020. u Hrvatskoj će se četrdesetu godinu za redom obilježiti Međunarodni dan muzeja – ove godine u vrlo neuobičajenim prilikama uzrokovanim pandemijom korona virusa i potresom koji je devastirao Zagreb. 

ICOM (International Council of Museums), koji tematski usmjerava Međunarodni dan muzeja, predložio je za ovu godinu temu Muzeji za jednakost: različitost i uključivost (Museums for Equality: Diversity and Inclusion).  

Nastavljaju digitalnu komunikaciju

Iako je Tehnički muzej Nikola Tesla ponovno otvorio vrata svojim posjetiteljima 5. svibnja 2020., zbog još uvijek važećih mjera socijalnog distanciranja i poštivanja preporuka HZJZ-a, nastavljamo intenzivirati već uhodanu komunikaciju s našom publikom putem digitalnih kanala.

Program #7minutamuzeja, serijal je video vodstava kustosa odjelima Tehničkog muzeja Nikola Tesla, sažetih na trajanje od 7 minuta.

Videozapisi s prijevodom na znakovni jezik

Kako je jedan od strateških ciljeva Muzeja, integracija posjetitelja s različitim oblicima invaliditeta u muzejske aktivnosti, ovi videozapisi prilagođeni su osobama s oštećenjem sluha, simultanim prijevodom na znakovni jezik.

Riječ je o skupini društva podzastupljenoj što se tiče mnogih sadržaja, a zasigurno i muzejskih.

Prvi video isječak #7minutamuzeja – odjel Transformacija energije, premijerno će biti prikazani 18.5.2020. na YouTube kanalu Tehničkog muzeja Nikola Tesla te na Facebook i Web stranici Muzeja. Ističemo da je predmetni program produciran u potpunosti muzejskim kapacitetima.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori