Obišli smo kućice na Foodballerki: Ovo su specijaliteti koje trebate probati

Obišli smo kućice na Foodballerki: Ovo su specijaliteti koje trebate probati

Kreativna agencija Kokoš ili jaje, nakon iznimno uspješnih događanja Fuliranje Zagreb Burger Festival, predstavila je četvrtu ediciju festivala Foodballerka uz partnerstvo s Karlovačko Kornerom. Festival traje sve do 12. srpnja u zelenoj oazi Tuškanca, na platou nekadašnjeg igrališta Cibone.

Ekipa Foodballerke na nekadašnje igralište Cibone uspjela je dovesti i plesače i DJ’e i Chefove i influencere, ali i sve ljude željne dobre zabave, ukusnih zalogaja, svježih gutljaja, dobre glazbe, a kako smo imali priliku vidjeti – i dobrih utakmica!

Obišli smo nekoliko postaja i odlučili s vama podijeliti dojmove o specijalitetima koje na Foodballerki možete isprobati.

Prvo pa – Asian Garden by Marko Palfi!

Marko Palfi za Foodballerki nudi svoje fusion delicije: azijski čips, gyoze, kobayashi, vege box, i katsu sando sendviče

Krenuli smo s Gyoza deluxe, kineskim raviolima punjenima s mljevenom svinjetinom i jadranskim kozicama, s dodatkom kineskih začina, mrkva/zelje salatom sa sezamom i uz savršen omjer slatko-kiselog čili umaka. Želite li pravi mekani i sočni zalogaj, odaberite gyoze.

Katsu sando sendviči su sve – samo nisu obični sendviči s tost-kruhom, kako se možda na prvi pogled čine. Katsu sando sendviči zapravo nemaju koru, a njihovo je meso pohano u panko mrvicama. Za one koji prvi put čuju za panko mrvice – radi se o japanskim krušnim mrvicama od bijelog kruha bez kore, koje manje upijaju masnoću nego obične krušne mrvice i dulje ostaju hrskave i prozračne. Sama riječ nastala je od pan – kruh i ko – brašno.

Ukiseljeni zeleni čili i japanska majoneza u jednom jelu vam ne zvuči primamljivo? Promijenit ćete mišljenje kada probate Kobayashi azijski šiš kebab u mekanom brioche s hrskavim dodacima, spice začinima, zelje/mrkva salatom, prženim lukom, ukiseljenim zelenim čilijem, hoisin umakom i japanskom majonezom.

Ukupni dojam? A što reći – Marko Palfi nikad ne razočara! Jedini je problem što se ne možemo odlučiti za favorit s ove kućice. Možda hrskavi katsu? Ili pak fuzija okusa u Kobayashi? Ili zapravo najčudesnija gyoza? Preteško!

Sljedeća postaja: Institut za burgere by Mate Janković

Za sve nogometne fanove, Institut za burgere by Mate Janković osmislio je posebne, Foodballerske burgere. Kao i dosad, baza burgera im je 100% junetina iz hrvatskog uzgoja, a sve ostalo je – pravo osvježenje za ljetne vrućine!

U burger El Classico Cheeseburger dodali su umak od paprika, u Scudeto Basil Burger bosiljak i mozzarellu, dok su burger Il Fenomeno obogatili s alapeño papričicama, ljutkastim umakom od senfa i meda, špek i prženi luk.

Naš izbor? Scudeto Basil Burger – kombinacija 100% junetine hrvatskog uzgoja, aiola od bosiljka, domaće rajčice, rikule, garlic mayo i sira u postelji od brioche peciva. Zažalili? Niti sekunde! Najidealniji burger za ljetnu sparinu.

Red je da se dobra hrana zalije još boljim pićem

Kućica Cocktail bara A most unusual garden bila je naša iduća lokacija, a izbor je pao na Cherry spritz – osvježavajući koktel s ginom i pjenušcem!

Oduševit će vas široka paleta začina koje sami dehidriraju, a mogu se pronaći razne vrste ruža, jagode, kokos, ananas, chilli u komadićima i juniper. 

Vraćamo se slasnim zalogajima s El Torom

Osim klasičnog burgera, El Toro je za ovu prigodu u svoju ponudu uvrstio dva nova jela, ali i batat fries, prutiće prženog batata, hrskavi izvana i mekani iznutra – jedan od najvećih favorita Foodballerke! Novost su Taquitosi u hrskavoj prženoj tortilji kriju zalogaje piletine i Pulled Bull quesadilla koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Posljednja stanica: Le Kolač

Šećer na kraju je uistinu i doslovno bio – šećer na kraju. Naime, na samom izlazu smjestila se kućica Le Kolača i njihova virtuoza Roberta Hromalića. Le kolač uz 3 vrste ÉCLAIR-a u ponudi ima i razne okuse sladoleda i sorbeta. Jedan pogled na izbor sladoleda bio je dovoljan da odmah kažemo – malina i mascarpone!

Posjetite Foodballerku, radnim danom od 14h do 23h, a vikendom od 11h do 23h i saznajte zbog čega slovi kao najbolji festival u gradu!

››

FOTO: Barbara Grgić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori