Obišli smo kućice na Zagreb Burger Festivalu: Donosimo naših top 5

Obišli smo kućice na Zagreb Burger Festivalu: Donosimo naših top 5

Peto izdanje Zagreb Burger Festivala počelo je u srijedu, 2. rujna, i trajat će sve do 13. rujna, a posjetitelji festivala imat će priliku probati neobične i klasične okuse mesnih delicija, koje će pripremati Chefovi i vrsni ugostitelji Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mihelj, Marko Palfi, Goran Nišević i Marin Medak.

Za tekuće gušte osim Coca Cole pobrinut će se cocktail meštri Marin Nekić na Jamnica Gemišt & Nachos trucku, koji uz gemište i pulled pork nachose priprema i smokana pileća krilca, Adriano Nejašmić iz Mangoste s tequila koktelima serviranim u grejpu te Gingle Bells s bogatom ponudom G3 Spirits ginova koji će se strastveno grliti s Thomas Henry tonicima.

Za današnju recenziju, nasumičnim smo izborom odabrali 5 kućica čije smo delikatese odlučili probati.

Prva postaja: Rougemarin

Iz Rougemarinove kućice odlučili smo se za Buhtla Burger s dodatkom limunove korice. Riječ je o junećem burgeru, prelivenom salsom od pečenih cherry rajčica s dodatkom aioli majonezom, rikolom i bosiljkom.

Pjesma kaže da klasiku voli onaj tko razumije, stoga – ako niste za veliko eksperimentiranje – Buhtla je savršen izbor za vas!

Cijena: 28 kuna

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Druga postaja: Cheese&Wine bar

Odaberete li na Cheese&Wine kućici Boška, dobit ćete ga u maramici! Boško u maramici pljeskavica je od boškarina, salata, krastavci, paradajz i umak također su opcija za one koji vole klasiku, ali na malo moderniji način. Burgeri u ovoj kućici oblikuju se tik prije pečenja, a svakako se pobrinite i za neko piće u kojem ćete utopiti masnoću.

Cijena: 60 kuna

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Treća postaja: Institut za burgere by Mate Janković

The Bad uopće nije toliko bad koliko zvuči ili želi biti. Dapače – ugodno nas je iznenadio jer smo očekivali nešto jako ljuto, a nismo veliki fanovi ljutog. Tako da, ako ima istomišljenika – ne brinite se! Plus – ostali smo ugodno iznenađeni dodatkom bučinih sjemenki.

The Bad, pepper bad burger, sastoji se od brioche peciva, 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, iceberg salate, relisha od crvene paprike, drobljenih bučinih sjemenki i ljute majoneze.

Cijena: 55 kuna

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Četvrta postaja: Jamnica Gemišt & Nachos truck

Na četvrtoj smo postaji već shvatili da bi uz dobro jelo valjalo dobro i popiti. Sporo dimljene pileće batake sa tziziki dip umakom od grčkog jogurta, kopra i krastavaca, BBQ umakom i nachosima zalili smo Šprajcerom tropskim. Šprajcer tropski sastoji se od 2dl vina, 1,5dl jamnice, sirupa marakuje, mente i dehidriranog limuna. Bili vi ljubitelji bijelog vina ili ne – Šprajcer će vam se svakako svidjeti jer od kombinacije začina, vino se jedva osjeti.

Cijena Šprajcera: 28 kuna
Cijena Smokin’ lollipop: 37 kuna

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad
FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Peta postaja: Submarine

Iako je naša peta postaja, on s razlogom nosi ime El Primero. Novi burger iz Submarinea sastoji se od 100% junetine iz lokalnog uzgoja, Special Submarine umaka, listića baby kelja, špinata i blitve, dimljene dalmatinske pancete, grilanog dimljenog sira, prženog hrskavog luka i BBQ majoneze.

No, nismo mogli odoljeti niti 100% domaćim ličkim krumpirićima u umaku od istarskog bijelog tartufa i listićima sira Grana Padano. E, upravo je tako kako zvuči – nestvarno i preukusno!

Cijena El Primero: 54 kune
Cijena Truffle Grana Padano: 28 kuna

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Iako smo obećali 5 postaja, vodimo vas na još jednu!

Ta je lokacija Mangosta bar, tik do Submarinea. Nismo odoljeli najboljoj poziciji na festivalu – Staropramenovu kombiju na kojem smo probali Jungle Bird od Mangoste – tamni rum, cijeđeni ananas, grejp, limetu i šećer – u najboljim smrznutim čašama koje ćete na festivalu vidjeti.

Cijena: 44 kune

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad
FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Top 5 kućica po izboru portala Beli Zagreb Grad:

5. Cheese&Wine bar
4. Institut za burgere by Mate Janković
3. Jamnica Gemišt & Nachos truck
2. Rougemarin
1. Submarine

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori