Od festivala u prirodi do jedinstvenog klupskog izdanja: Domaća elektronička scena ima razloga slaviti Event godine

Od festivala u prirodi do jedinstvenog klupskog izdanja: Domaća elektronička scena ima razloga slaviti Event godine

Domaća elektronička scena iz godine u godinu je sve bogatija događanjima za publiku koja prati ovu vrstu glazbe, a čak je ni pandemija koronavirusa nije uspjela utišati. Na sreću brojne publike, protekle godine su održana brojna događanja diljem Hrvatske te je žiri nagrade Elector imao težak posao odabrati samo tri za utrku u kategoriji Event godine.

Punat na otoku Krku postao je jedna od najpoželjnijih vikend-destinacija zahvaljujući Velvet festivalu. Održan od 2. do 4. srpnja 2021., Velvet festival bio je slavlje plesa, glazbe i lijepog druženja tijekom kojeg je publika barem na kratko zaboravila da se u svijetu događa pandemija koja je zatvorila ovakve tipove događanja. U pet godina festival je posjetilo 106 izvođača iz 15 zemalja, a publika ga iz godine u godinu sve više prepoznaje te se nerijetko traži i karta više.

Mjesec studeni prošle je godine u Zagrebu obilježio event u kojem je kolektiv Volta ugostio Boiler Room u AKC-u Attack. To je ujedno bilo i prvo klupsko gostovanje Boiler Rooma u Hrvatskoj, streaming platforme koja je osnovana u Londonu, a kako nije bilo video prijenosa, svi su setovi snimljeni kako bi kasnije bili i promovirani na kanalima ove poznate platforme. Publika je još tjednima nakon pričala o eventu koji je svima itekako trebao, a zahvaljujući sjajnoj atmosferi našao se i u utrci za titulu Eventa godine.

Lokvarsko jezero je od 4. do 8. kolovoza prošle godine postalo top destinacija svima koji su bili u potrazi za najboljom elektroničkom glazbom i zabavom, koja nije uključivala samo plesni podij, već i raznolike dnevne aktivnosti s pregršt ljetnih iskustava u ambijentu Gorskoga kotara. Wake The Lake relativno je novo ime na domaćoj festivalskoj sceni, no već je privukao ne samo hrvatska, već i dobro poznata međunarodna imena elektroničke glazbe. Predivna priroda, još bolja glazba i pažljivo organiziran event zbog epidemioloških mjera rezultirali su eventom o kojem se još dugo pričalo i čije se sljedeće izdanje jedva čeka.

Dobitnike prvih Electora saznat ćemo na završnoj dodjeli 3. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U tijeku je i glasovanje za DJ-a godine nagrade Elector! Svoj glas može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 17. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama jednom dnevno. U konkurenciji su: Borut Cvajner, DJ Ogi, Ilija Rudman, Insolate, Jan, Kinčl, Matroda, Mimi, Petar Dundov i Tom Bug.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori