Novi uspjeh emisije KolibriS: od ovog tjedna i na televiziji

Novi uspjeh emisije KolibriS: od ovog tjedna i na televiziji

Sredinom lipnja ove godine lansirana je nova emisija o kulturi i umjetnosti KolibriS. Idejni začetnici su Igor Vuk (produkcija i realizacija) i Sonja Švec Španjol (urednica i voditeljica), dok je akademska umjetnica Mateja Rusak iz Varaždina autorica vizualnog identiteta emisije. Emisija KolibriS pokrenuta je s ciljem predstavljanja kvalitetnih umjetnika i projekata, ali i obrade ključnih problema s kojima se susreću svi koji djeluju u području kulture i umjetnosti.

Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg se predstavlja samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađuju neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sistema obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd.

KolibriS je jedinstven po tome što u fokus stavlja samog umjetnika, a ne umjetničke radove i opuse. Cilj je predstaviti autore koji stoje iza djela koja obično možemo razgledati u muzejima i galerijama. Princip je predstaviti karakter i život umjetnika kako bi šira javnost pobliže upoznala hrvatske umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti s nadom da ih gosti emisije zaintrigiraju te potaknu na daljnje istraživanje. Svi popratni materijali – radovi autora, linkovi na njihove web stranice i profile na društvenim mrežama objavljuju se kao popratni materijali na Facebook stranici emisije.

Također, namjera ove emisije je decentralizirati hrvatsku likovnu umjetnost ugošćivanjem umjetnika i djelatnika u kulturi iz cijele zemlje kako bi ukazali na kvalitetne pojedince i projekte koji se odvijaju diljem Hrvatske. Emisija se premijerno prikazuje srijedom u 20 sati na youtube kanalu i traje 50 minuta.

Od ovog tjedna emisija KolibriS emitirat će se na:

Kanal Ri – petkom u 14:45h

Varaždinska TV (VTV) – petkom u 15h (repriza utorkom u 13:10)

Trend TV – subotom u 19:15h

U ovotjednoj emisiji ugostili smo povjesničarku umjetnosti Teu Gudek Šnajdar koja je u svom profesionalnom djelovanju uspjela spojiti nespojivo: poduzetništvo i kulturu. Posljednjih sedam godina Tea je živjela u Amsterdamu gdje je pokrenula i svoju privatnu tvrtku u području kulturnog turizma. Kako je uspjela stvoriti posao unutar kojeg nudi kvalitetne informacije i predstavlja umjetnost i kulturu na zanimljiv način saznajte u emisiji. Više detalja o premijernom emitiranju na FB online eventu.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori