fbpx

Od pera do podmornice u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Od pera do podmornice u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Od pera do podmornice naziv je vodiča za mlade posjetitelje kroz stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tema svake od radionice je pojedini muzejski predmet predstavljen u vodiču. Cilj ovih radionica je upoznavanje javnosti sa stalnim postavom muzeja.

Tema radionice Tramvaj, u nedjelju, 7.6.2020., je tramvaj M 24 iz 1924. godine. 

Voditeljica programa je Katarina Ivanišin-Kardum, viši kustos pedagog.

Tramvaj M 24 je proizveden u pogonima ZET-a u Savskoj cesti 18, na mjestu gdje je danas Tehnički muzej i gdje je nekada bila tramvajska remiza. Konstruirao ga je ing. Dragutin Mandl. Tramvaj je vozio ulicama Zagreba od 1924 do 1975. godine, nakon čega je u vlasništvu Muzeja. Dobrotom ZET-a 1991. godine tramvaj je restauriran i nedjeljom prometuje ulicama Zagreba u jednosatnoj vožnji. U ožujku 2020. kao jedna od mjera suzbijanja COVID-19 pandemije, uz obustavljanje rada muzeja, privremeno je obustavljena i vožnja tramvajem. Vjerujemo da će naši posjetitelji vrlo skoro opet moći u tu, posebno u toplijim mjesecima, ugodnu vožnju. 

U međuvremenu smo pripremili radionicu izrade modela našeg tramvaja, kad već vožnja u pravom nije moguća! Model tramvaja s radionice sudionici će moći ponijeti sa sobom. 
Radionica je namijenjena svim uzrastima. 

Doći i ostati (pop-in) može se po želji unutar dva sata trajanja radionice, od 10 do 12 sati. Prijava nije potrebna. Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja, u iznosu od 20 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet zbirkama je besplatan).

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *