Od potresa do potresa: Produljeno trajanje izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt

Od potresa do potresa: Produljeno trajanje izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt

Velikom izložbom Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020., posvećenoj 140. obljetnici djelovanja, Muzej za umjetnost i obrt donosi priču o svojoj povijesti, sadašnjosti i pogledu u budućnost omeđenoj dvama zagrebačkim potresima 1880. i 2020. godine.

Sudbina i stradanje grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt omeđenih dvama zagrebačkim potresima 1880. i 2020. godine tema je ovogodišnje jedinstvene obljetničke izložbe Muzeja za umjetnost i obrt znakovitog naziva Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020. Izložba posvećena 140. obljetnici djelovanja, koju će javnost moći razgledati od 25. studenoga, donosi priču o povijesti, sadašnjosti i pogledu u budućnost praćenu stradanjima, nadom i uzdizanjem ovog najvećeg hrvatskog i zagrebačkog umjetničkog  i kulturno–povijesnog muzeja.

Kroz više tematskih cjelina predstavljena je povijest muzeja, kronologija uspostave muzejskih zbirki, povijest gradnje i korištenja današnje muzejske zgrade kao i istaknute povijesne činjenice i okolnosti koje su dovele do formiranja danas značajnih muzejskih i galerijskih institucija poput Moderne galerije, Etnografskog muzeja, Tehničkog muzeja Nikola Tesla čiji su početci neraskidivo vezani uz MUO.

Trajanje: do 17. veljače 2021.

Cijena ulaznice: 20 kn

Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kn

Izvori:

  • muo.hr
  • Facebook

Marijana Džalo

Magistra sam povijesti i hrvatskog jezika, a u slobodno vrijeme amaterski se bavim glumom, čitam knjige i pišem. Volim putovati i istraživati, najviše srednjovjekovnu i ranonovovjekovnu povijest te povijest žena i svakodnevice.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori