Od profesionalnog tenisača, do bubnjara i menadžera: Goran Belošević vraća muški tenis u grad Zagreb

Od profesionalnog tenisača, do bubnjara i menadžera: Goran Belošević vraća muški tenis u grad Zagreb

Tenis se smatra jednim od najpopularnijih sportova današnjice. Poznatiji i kao kraljevska igra, tenis se od engleskih i francuskih kraljeva zarazno proširio čitavim svijetom, čak i do Lijepe Naše, gdje su se razvili neki od najpoznatijih svjetskih talenata. Među tim talentima, isprofilirao se i direktor nadolazećeg muškog teniskog ATP Challenger turnira Zagreb Open, mnogima poznatijeg iz – ni više ni manje – svijeta glazbe i showbusinessa.

Goran Belošević poznati je 35-godišnjak čije ime i prezime domaća javnost povezuje s grupom Pravila Igre, poznatim pop bendom koji hrvatskim slušateljima plasira hitove već više od 6 godina. Glazba, točnije sviranje bubnjeva, predstavlja tek jedan u nizu njegovih brojnih talenata poznatih obožavateljima.

Osim što maestralno manevrira bubnjarskim štapićima, on je uspješan menadžer benda, ujedno polaznik doktorskog studija poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, virtuoz u kuhinji, a zbog svoje zavidne figure, po potrebi i – model. Sve to čini ga jednim od najpopularnijih neženja domaće zvjezdane scene, barem ako je suditi po njegovim društvenim mrežama gdje obožavateljice svojim komentarima ni najmanje ne dokazuju ravnodušnost prema njegovu liku i djelu. No, mnogi ne znaju da je njegov nesuđeni životni put upravo tenis, gdje je svojevremeno ostvario zavidne rezultate u svojoj karijeri.

Igrao s Đokovićem, Čilićem, Gulbisom, Fogninijem i Karlovićem

Nekadašnji juniorski reprezentativac, štoviše 1. junior s 18 godina i seniorski prvak Hrvatske, igrao je i trenirao s igračima poput Novaka Đokovića, Thomasa Berdycha, Marina Čilića, Ernesta Gulbisa, Fabia Fogninia, Ive Karlovića, i drugih. Iako se u potpunosti posvetio teniskoj karijeri od svoje 10. godine trenirajući i po 8 sati dnevno, zbog teške povrede ručnog zgloba u 20-oj godini bio je primoran povući crtu i prekinuti svoj životni san.

Povratak muškog tenisa u Zagreb

Međutim, nevjerojatna nostalgija prema ovome periodu života i višegodišnje menadžersko iskustvo u brojnim područjima, u najnovijoj su kombinaciji dokazali da Goranov san o tenisu nije prekinut, već samo na neko vrijeme odgođen. Naime, nedavno je Goran udružio snage s dugogodišnjim prijateljem Emirom Alitijem, direktorom ženskog teniskog turnira ITF Zagreb Ladies Open te se odlučio na organizaciju muškog teniskog challenger turnira ATP Zagreb Open.

Povratak muškog tenisa u Grad Zagreb nakon pauze od 6 godina velika je stvar za hrvatski tenis. Radi se o najatraktivnijem terminu održavanja, uoči početka najvećeg Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa, koji garantira svjetsku tenisku elitu. Hrvatska je velika sportska i teniska nacija, a ovaj turnir predstavlja važnu odskočnu dasku za naše mlade talente. Iznimno me veseli da će unatoč jako izazovnoj godini Grad Zagreb dobiti teniski turnir kakav i zaslužuje.

Goran Belošević

Zagreb Ladies Open održat će se od 25. travnja do 2. svibnja uz nagradni fond od 60.000$, dok će tenisači od 9. do 15. svibnja uz nagradni fond od 52.000$ igrati na turniru ATP Zagreb Open. Oba turnira igrat će se na zemljanim terenima TC Maksimir, a okupit će više od 120 tenisačica i tenisača iz više od 40 zemalja svijeta.

FOTO: Dario Lepoglavec

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori