Odabir najljepših ljubavnih stihova u predstavi “Voljeti ” u GK Žar ptici, Luko Paljetak posvećuje svojoj Anamariji

Odabir najljepših ljubavnih stihova u predstavi “Voljeti ” u GK Žar ptici, Luko Paljetak posvećuje svojoj Anamariji

U subotu 19. rujna u 20 sati u GK Žar ptica, uz sve epidemiološke mjere, održat će se premijera predstave “Voljeti”, izbor ljubavne poezije Luka Paljetka, posvećene Anamariji Anuški Paljetak.

Poetsko – glazbeni portret pjesnika koji je objavio više od stotinu djela i koji se kroz duge godine svog stvaralaštva nametnuo kao jedan od najvažnijih hrvatskih književnika,  pripremila je i režira Marija Sekelez. U predstavi, kao interpret svojih pjesama, sudjeluje sam autor Luko Paljetak, uz skladatelja njegovih brojnih stihova, šansonjera Darka Matičevića i dramsku umjetnicu Mariju Sekelez. 

Kroz duge godine svog stvaralaštva Paljetak se nametnuo se i kao jedan od najsvestranijih hrvatskih književnika svih vremena. Piše pjesme, drame, prozu, eseje, uređuje antologije, bavi se prevođenjem,  mnoge su njegove pjesme i uglazbljene.

Dobitnik je preko 50 značajnih nagrada, što ne čudi budući da svojim stihovima već desetljećima iznova očarava publiku.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori