fbpx

Odlazak legende: Preminuo Mustafa Nadarević

Odlazak legende: Preminuo Mustafa Nadarević

Bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je u 77. godini života nakon duge borbe s bolešću, javlja portal RadioSarajevo.ba.

Mustafa Nadarević diplomirao je glumu 1967. na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Član Zagrebačkoga kazališta mladih, a od 1969. do odlaska u mirovinu 2011. zagrebačkoga HNK-a. Glumio i u Dramskome kazalištu »Gavella«, Kerempuhu, riječkom i splitskom HNK-u te na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu.

S filmom se prvi put susreo početkom 80-ih godina prošlog stoljeća u sporednim ulogama.

Proslavila ga je uloga Zijaha u Kusturicinom filmu Otac na službenom putu, a onda i u filmu Već viđeno Gorana Markovića

U 1988. godine zaigrao je u Glembajevima Antuna Vrdoljaka, pa onda u Kuduzu i Gluvom barutu.

Ipak, gledateljima će najviše ostati u srcima kao Izet Fazilinović u seriji Lud, zbunjen, normalan.

Ostale značajne uloge

Ostvaruje značajne uloge u domaćem (Bodgan u Hvarkinji, Pomet u Dundu Maroju, Miletić u Ostavci, Leone u Gospodi Glembajevima) i stranom repertoaru (Lorenzacco u Lorenzaccio, Cyrano u Cyranou de Bergeracu, Figaro u Figaro se ženi i Figaro se rastaje, M.P. Murphy u Letu iznad kukavičjeg gnijezda).

Izvor:

Nadarević, Mustafa. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2020. Pristupljeno 22. 11. 2020. 

FOTO: Screenshot YouTube

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *