Ogenj izbacuju emocionalno nabijeni singl ‘Duša’, rokersku baladu s albuma nominiranog za Porin ‘Si kak jen’

Ogenj izbacuju emocionalno nabijeni singl ‘Duša’, rokersku baladu s albuma nominiranog za Porin ‘Si kak jen’

Ogenj su nas odlučili primiriti te potaknuti na razmišljanje svojom rokerskom baladom Duša. Riječ je o novom singlu s aktualnog albuma Si kak jen koji je bio magnet za dobre kritike u 2020. godini, a i kojem se smiješi Porin za najbolji World Music album.

Najpoznatiji po svom unikatnom spoju folka, rocka i punka, Ogenj su pjesmom Duša zaplovili vodama baladnog folk rocka koji je okarakteriziran nježnijim melodijama

U pjesmi se glazbeno ističu violina koja stvara temu i plače uz tekst, dok finalni dekrešendo obilježava usna harmonika, a sam kraj pjesme rezerviran je za trubu. 

Tu trubu možemo shvatiti kao posmrtnu trubu ili kao trubu koja nam daje za razmišljanje o čemu je pjesma. Singl je nabijen emocijama i sama ta glazba prati tekst.

Tomislav Mihac Kovačic

Iako se radi o emocionalno nabijenoj pjesmi koja ne pumpa i ne juri poput drugih pjesama s albuma, Duša ima sve esencijalne elemente koji su dio glazbene artiljerije benda, kako je pojasnio Tomo. Uz to, mnogi glazbeni kritičari dali su ovoj pjesmi etiketu najrokerskije pjesme s albuma Si kak jen.

Koprivnički folk rockeri ovom pjesmom nisu htjeli samo pobuditi emocije, već i prenijeti poruku.

Tematski naslonjena na one najnježnije, ranjive, bez prava glasa, dječicu stvorenu iz ljubavi koja rastu pod majčinim srcem od prvog dana. Pro life angažiranost je ovdje na vrhuncu, puna bolne istine nezaštićenih.

Tomislav Mihac Kovačic

Iza teksta i glazbe stoji Tomislav Mihac Kovačic, iza aranžmana bend, a pjesmu je producirao Ante Prgin-Surka. Za video editing popratnog videa zaslužan je Marko Gogić.

Ogenj se ubraja među ponajbolje domaće rock-bendove s katapultirajućom sviračkom energijom

To su već dokazali svojim prvijencom Domaj, kojim su predstavili svoju viziju ljubavnog kajkavskog etno punka, što su ponovno potvrdili aktualnim albumom Si kak jen.

Iza sebe imaju dva Porina, jedan kipić za najboljeg novog izvođača, drugi za najbolji album etno glazbe, a ove godine zaradili su nominaciju za najbolji World Music album.

FOTO: PRESS

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori