‘Okolo’: Ambijentalni elektro-akustični performans multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića

‘Okolo’: Ambijentalni elektro-akustični performans multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića

Subotu navečer provedite u parku Bele IV. i uživajte u ambijentalnom elektro-akustičnom performansu multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića, kojim će završiti ovogodišnje izdanje umjetničkog projekta ‘Okolo’. Performans će se održati u sklopu svjetlosno-zvučne instalacije ‘Singing Forest‘ koju Alex supotpisuje s kiparicom Idom Blažičko.

Procesiranjem rijetkog hibridnog žičanog instrumenta (spoj monochorda, indijske tanpure i japanskog kotama) uživo, sukladno intonaciji i melodijskom sadržaju glazbenih objekata instalacije, ovim performansom Alex Brajković zaokružit će priču „Pjevajuće šume“ i na poseban način obilježiti zadnji dan projekta „Okolo“.

Posljednja prilika za obilazak umjetničke šetnje

Ovaj vikend, također, ne propustite posljednju ovogodišnju priliku za umjetničku šetnju „Okolo“ i obilazak svih lokacija na kojima su svoj trag ostavili razni domaći umjetnici. Uz uživanje u svjetlosno-zvučnoj instalaciji „Singing Forest“ u Parku Bele IV., u drvorištu Palače Glečić-Jelačić na Trgu sv. Marka 9 upoznajte „Plesače“ kiparice Ana Marije Maravić, uz koje će 29. kolovoza i 3. rujna biti održani koncerti Zagrebačkih solista.

Nakon „Plesača“, na vidikovcu pored gornje stanice Uspinjače dočekajte „Turiste“ od papira Maše Barišić.

Prošećite šarenim Tepečićevim stubama s potpisom Afrike i duž Radićeve ulice otkrijte vrata Zagreba koja je uljepšao Boris Bare.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Po putu recite „Baš je flora“ i na Trgu sv. Marka 9 i Freudenreichovoj 1 te u Matoševoj 9 i na Kapucinskim stubama uočite biljke karakteristične za Zagreb koje je mapirala Luna Džidić.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Na zidovima Zakmardijevih stuba, restorana Pod gričkim topom i kafića Cinkuš prepoznajte crne „Mačke Gornjeg grada“ klasje&zite.

Pored starog vunenog srca pronađite novo – „Zacjeljujuće srce“ – koje je i ovaj put isplela Voona.

Na Strossmayerovom šetalištu (iznad bivšeg Art parka), križanju Tesline i Zrinjevca te Skalinske i Tkalčićeve pogledajte kako izgleda „Zagreb nakon“… kroz objektiv fotografa Ernesta.

U prolazu između Tomićeve ulice i Uspinjače poželite nešto lijepo u sklopu interaktivne instalacije Pavla Kuharića.

U Martićevoj 7, za kraj šetnje, čeka vas mural u kombinaciji sa skulpturom, „Slikar sunca“, kipara Marka Gašparića.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori