OMart, kreativne usluge poziva mlade i odrasle na upise i umjetnička druženja u novoj sezoni likovnih tečajeva!

OMart, kreativne usluge poziva mlade i odrasle na upise i umjetnička druženja u novoj sezoni likovnih tečajeva!

Ukoliko se još uvijek niste odlučili kako biste mogli provesti nadolazeću jesen ili pak razmišljate o novome hobiju, imamo prijedlog za vas! OMart, kreativne usluge upravo je najavio nove upise te poziva sve koji su zainteresirani za umjetnost da im se pridruže u nadolazećoj sezoni. Likovni tečajevi odvijaju se pod vodstvom akademskih umjetnika i umjetnica, a za svakoga nude ponešto – tečajeve crtanja i slikanja, kaligrafije, kiparstva te interpretacije poznatih remek-djela. Programi se održavaju u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U kojem periodu se održavaju tečajevi?

Vaše mjesto možete rezervirati već sada, a tečajevi su dostupni u sljedećim terminima:

  • TEČAJ CRTANJA I SLIKANJA: od 7. rujna do 12. listopada, utorkom od 18:30 do 21:30
  • TEČAJ KALIGRAFIJE: od 6. listopada do 3. studenog, srijedom od 19:00 do 20:00
  • TEČAJ KIPARSTVA: od 8. listopada do 12. studenog, petkom od 17:30 do 20:00
  • TEČAJ INTERPRETACIJE: od 10. rujna do 1. listopada, petkom od 17:30 do 19:30

Na tečaju crtanja i slikanja polaznici se upoznaju s crtačkim metodama promatranja i analiziranja vidljivog svijeta. Pomoću njih osposobit će se za daljnji samostalni rad i visoku točnost prilikom crtanja bilo kojeg motiva! Crtat će i slikati isključivo ljudsku figuru po promatranju, a bavit će se i osnovama likovnih zakonitosti: kompozicijom, proporcijom i perspektivom uz što točnije postizanje sličnosti u crtežu i boji.

Polaznike će u svijet kaligrafije, umjetnosti lijepog pisanja rukom pomoću pera, kista, tinte i markera, uvesti slikar i kaligraf Miro Modul Petković. Obradit će povijest kaligrafije i njenu primjenu u modernoj umjetnosti te razne kaligrafske tehnike kroz ispisivanje gotičke abecede koja predstavlja osnovu i temelj krasopisa.

Na tečaju kiparstva mladi će akademski kipar Luka Pacek uvesti polaznike u svijet trodimenzionalnog stvaralaštva i prostornog oblikovanja kroz razne kiparske zadatke – od zaglađene apstraktne forme do realističnog portreta!

Na tečaju interpretacija poznatih remek-djela polaznici će kroz poučne i istovremeno opuštajuće zadatke kreirati vlastite impresije na četiri remek-djela likovne umjetnosti: Zvjezdanu noć Vincenta van Gogha, Djevojku s bisernom naušnicom Johannesa Vermeera, Autoportret s ogrlicom od trnja i kolibrićem Fride Kahlo i Delfijsku i Libijsku sibilu Michelangela Buonarrotija.

Prijave i informacije dostupne su putem sljedećeg maila: om.art.radionice@gmail.com, a dodatne detalje potražite na službenoj stranici https://omart-radionice.com.hr/. OMart možete pratiti i na Facebook stranici Melita Omeragić aRT.

FOTO: OMart

Marina Pauletić

Studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci, buduća prevoditeljica. Uz pisanje i čitanje velika ljubav su joj učenje stranih jezika te istraživanje i posjećivanje novih mjesta.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori