Omiljena zagrebačka kavana za rujan sprema dvosturko slavlje

Omiljena zagrebačka kavana za rujan sprema dvosturko slavlje

Razgovarali smo s Anom Milčec, kćeri legendarnog zagrebačkog pisca Zvonimira Milčeca i voditeljicom kultne kavane K&K Milčec u Jurišićevoj 5. Doznali smo detalje dvostuke proslave u rujnu.

Na svojim ste društvenim mrežama najavili dvostruko slavlje 5. rujna. Završetak trail staze i opening jam uz Sessions crew i Rifftree live. Možete li nam reći nešto više o samoj stazi? 

Staza je zapravo dirt jump trail, nažalost jedini takve vrste u HR. Radi se o biciklističkoj stazi koja je kombinacija različitih skakaonica i ostalih elemenata. Na takvoj stazi može se jednostavno uživati u flow-u, ali i bacati razne bmx trikove poput našeg BMX olimpijca Marina Ranteša.

5.9.!!!Imamo 2 razloga na slavlje :završetak trail staze-rođendan Zvonimira MilčecaAko slavimo onda i pijemo. A kaj…

Objavljuje K&K MilčecPetak, 7. kolovoza 2020.

Drugi razlog za slavlje jest obljetnica rođenja Zvonimira Milčeca. Hoće li poseban program biti i u K&K Milčec? 

Tati je rođendan 3. rujna pa ćemo taj dan (četvrtak) održati predavanje o njemu u K&K. Taj događaj se zove Kava s Milčecima i održavao se svaki mjesec, međutim zbog situacije s koronavirusom smo napravili pauzu, evo sve do rođendana.

Kava s Milčecima se sastoji od 2 dijela:

  • Upoznavavanje s Milčecom kroz njegova djela i crtice iz života (za one koji manje znaju);
  • Čitanje anegdota iz Milčecovog privatnog života koje sam ja pisala. Kavu s Milčecima vodi Tomislav Štefanić, a fora je u tome da je uvijek netko od nas Milčeca prisutan pa se sjeti još koje anegdote ili pokaže stare fotografije.

Možete li nam predstaviti pivo Zvonac by Houblon. Po čemu je tako specifično i kako ga gosti ocjenjuju?

Zvonac blonde ale je domaće craft pivo iz radionice pivovare Houblon. Glavno obilježje ovog piva je pitkost i tečnost, okus karamele i svježeg hmelja. Predstavlja svojevrstan uvod u craft pokret, bez potrebe za pretjeranim razmišljanjem i pripremanjem na ispijanje modernog piva. Ovo svijetlo, domaće, nepasterizirano i nefiltrirano pivo vole mladi i stari te se ne boje popiti više od jedne s obzirom da ima ugodnih 5,0% alkohola.

Kvalitetne namirnice, prilagođene tehnike i metode proizvodnje garantiraju vrhunski doživljaj i dan kasnije bez mamurluka, jer ipak pijete domaće i prirodno, ne komercijalno i industrijsko. Mi volimo ovo pivo, nadamo se da ćete i vi uživati jednako u njemu, svakodnevno poput nas. Houblon je mala pivovara koja se nalazi na Trnovčici u Dubravi. Za Zvonac su zaslužni Domagoj i Mislav. 

Razmišljate li već o jesenskom programu u lokalu? Čeka li nas nešto inovativno?

Kroz jesen planiramo nastaviti s predavanjem. Također planiramo dalje izlagati radove mladih umjetnika (fotografije, skulpture, crteži).

Jedna od izložbi u najavi je izložba nakita od drva i epoxy smole mladog autora Planet pieces.

Sigurno će doći i nešto novo, kod nas je uvijek tako. Inspiracije ne nedostaje.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori