Online ljetni likovni tečajevi za djecu, mlade i odrasle tijekom najtoplijih sati u srpnju!

Online ljetni likovni tečajevi za djecu, mlade i odrasle tijekom najtoplijih sati u srpnju!

Programi su pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje, Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture, Jelene Ćulo, akademske slikarice i Mire Modula Petkovića, scenografsko-aranžerskog dizajnera.

Mange i anime – online tečaj crtanja namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta

KADA? Tečaj se provodi kroz šest susreta u trajanju od 90 minuta/2 puta tjedno u periodu od 6.7.-22.7.2021. godine. Termin održavanja radionica je utorkom i četvrtkom od 12:30-14:00 sati.

Na online tečaju crtanja mangi i animea djeca osnovnoškolci će naučiti kako nacrtati muško i žensko anime lice sa različitim izrazima lica, anime figuru vjernih proporcija s naglaskom na crtanje ruku i osnove perspektive! Za kraj tečaja osmišljavamo svoju mangu!

Grčki mitovi – online tečaj crtanja namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta

KADA? Tečaj se provodi kroz šest susreta u trajanju od 90 minuta/2 puta tjedno u periodu od 5.7.-21.7.2021. godine. Termini održavanja radionica je ponedjeljkom i srijedom od 12:30-14:00 sat.

Na online tečaju crtanja Grčkih mitova djeca osnovnoškolci će slušati priče o grčkim bogovima i božicama, titanima, muzama, junacima i polubogovima te raznim mitološkim stvorenjima, a naučit ćemo osnove likovne zakonitosti: kompoziciju i kompozicijska načela te osnovne proporcije ljudskog tijela i lica!

Graffiti – online tečaj namijenjen osnovnoškolcima i mladima

KADA? Tečaj se provodi kroz četiri susreta u trajanju od 90 minuta/2 put tjedno u periodu od 14.7.-23.7.2021.​ godine. Termin održavanja radionica je srijedom i petkom od 12:30-14:00 sat.

Kao uvod u online Graffiti tečaj za osnovnoškolce i mlade održat ćemo virtualnu uličnu turu na kojoj ćemo otkriti kako su nastali graffiti i što se sve naziva uličnom umjetnošću! Proučit ćemo i kultne graffite te pravila ove subkulture, kao i tehnike i razne načine izrade graffita i murala. Na tečaju osmišljavamo svoje umjetničko ime!

Interpretacije poznatog remekdjela – online tečaj za mlade i odrasle

KADA? Tečaj se provodi kroz četiri susreta u trajanju od 90 minuta/2 put tjedno u periodu od 14.7.-23.7.2021.​ godine. Termin održavanja radionica je srijedom i petkom od 12:30-14:00 sati.

Na online tečaju Interpretacija za mlade i odrasle interpretiramo sliku Rođenje Venere od Sandra Botticellija kroz četiri različita stila (fantasy, pop art, secesija/art nouveau i suvremeni stil) i u raznim tehnikama, a radimo na pripremljenim materijalima – isprintanim linearnim crtežima Venere koje nadopunjavamo ovismo o temi i zadatku! 

Tijekom vrućih ljetnih sati provodimo online  likovnih radionica za djecu, mlade i odrasle u kojima će svatko naći nešto za sebe bez obzira na to gdje se nalazi! Potreban je samo kutak za kreativnost, kamera i nekoliko osnovnih materijala!

Umjetnost je značajna jer donosi sreću u naš život! Kada se bavimo umjetnošću ona nas opušta i ispunjava te poboljšava proces učenja, jer integrira sva naša čula: pažnju, motoriku, razmišljanje i emocije! Zbog toga smo tijekom ljeta osmislili likovne online tečajeve kako bi praznike učinili zabavnim i produktivnim! Ovim online tečajevima htjeli smo ponuditi mogućnost kreativnog izražavanja i tijekom ljeta na siguran i pristupačan način svima koji su željni naučiti nešto novo bez obzira na to gdje se nalaze!, navodi Melita Omeragić, kiparica i waldorfska pedagoginja.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori