Online promocija besplatnog priručnika dramskih igara i vježbi koje se mogu koristiti u nastavi

Online promocija besplatnog priručnika dramskih igara i vježbi koje se mogu koristiti u nastavi

Povodom Međunarodnog dana materinjeg jezika održat će se online promocija besplatnog priručnika dramskih igara i vježbi koje se mogu koristiti u nastavi Igrom do (spo)razumijevanja.

Igrom do (spo)razumijevanja je priručnik koji sadrži primjere dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika, u obliku dramskopedagoških radionica, ali je namijenjen svima zainteresiranima za dramskopedagoški rad u okviru redovne nastave, neovisno o dramskome iskustvu i predmetu koji poučavaju! Njeguje stvaralački pristup nastavi i korak je naprijed u razvijanju dramskopedagoške metodičke terminologije. Priručnik je nastao u sklopu Erasmus+ projekta Let’s communicate.

U subotu 20. veljače će se u 18 sati putem Zoom platforme održati online interaktivna promocija priručnika

Iako je priručnik objavljen još prošle školske godine, čekala su se neka bolja vremena za službenu promociju, no kako kažu u Tireni – čekanje im je dosadilo. Na promociji će autorice priručnika Ines Škuflić-Horvat, Maša Rimac Jurinović, Iva Nemec i Katarina Breber demonstrirati neke od dramskih tehnika i igara opisanih u priručniku.

Iako su ogledni primjeri dramskopedagoških radionica u nastavi Hrvatskoga jezika strukturirani prateći udžbenik Hrvatski za pet (Profil Klett) Ele Družijanić-Hajdarević, Diane Greblički-Miculinić, Krunoslava Matoševića i Zrinke Romić, radionice mogu biti podjednako zanimljive i učiteljima / nastavnicima stranih jezika, ali i inspiracija svima ostalima!

Priručnik je namijenjen svima koji su zainteresirani za dramskopedagoški rad u okviru redovne nastave (područje dramskoga izražavanja), neovisno o dramskome iskustvu i predmetu koji poučavaju. Imajući na umu široku paletu mogućih korisnika, pokušale smo savjetima i napomenama omogućiti i dramskopedagoškim novajlijama da se lakše odvaže, krenu i snađu u provođenju dramskih radionica, a iskusnijim dramskim pedagozima željele smo ponuditi materijal koji će im biti zanimljiv, izazovan i poticajan za nadogradnju.

Maša Rimac Jurinović

Tirenin priručnik “Igrom do (spo)razumijevanja” dostupan je u digitalnom i tiskanom izdanju. Za besplatno preuzimanje digitalnog i / ili narudžbu tiskanog izdanja posjetite mrežne stranice Teatra Tirena!

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori