OPG Brcko organizira dramske i likovne radionice za djecu

OPG Brcko organizira dramske i likovne radionice za djecu

Dramske radionice – 11. srpnja

Cilj dramske radionice je kroz igru i glumačke zadatke potaknuti kreativnost i socijalne vještine djece. Kroz niz zadataka sudionici radionice aktivno (preporuka: tenisice, trenirka/lagana odjeća) će sudjelovati u stvaranju male “kazališne predstave” do koje će doći preko igre i zabave i međusobnog upoznavanja te rada u grupi. 

Radionice će se održati 11. srpnja, u nedjelju. Prva radionica od 15:30-17:30h namijenjena je za djecu starosti 8-10 godina, a drugaa radionica od 18-21h za djecu od 11-14 godina. Cijena jutarnje radionice (2h): 80kn po djetetu. Cijena popodnevne radionice (3h): 120kn po djetetu.

Na radionicu obavezno ponijeti dobru volju, osmijeh i odjeću u kojoj će se sudionik osjećati najugodnije. Radionica će se održati na OPG-u Brcko u Oroslavju. Djeca će biti na svježem zraku te imati dovoljno hlada. Na radionici će biti osigurane grickalice i sokovi te voda kako bi se klinci mogli osvježiti. Prijave obavezne zbog ograničenog broja djece i to na Messenger stranice OPG Brcko. Najbolje momente radionice obilježit ćemo našim fotoaparatom i objaviti na stranici OPG-a tako da ćete ujedno i vidjeti kako su se vaši klinci proveli. 

O voditelju dramske radionice

Matija Šakoronja rođen je u Zagrebu 15.4.1992., ali cijelo djetinjstvo i mladost proveo je u Oroslavju gdje je završio osnovnu i srednju školu. 2011. godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu na kojoj je diplomirao u klasi Bobe Jelčića 2016. godine. Članom ansambla SK Kerempuh postaje iste godine i od tada niže desetak premijera do danas. Osim u Kerempuhu radio je i u drugim kazalištima (Zagrebačko kazalište mladih, HNK Šibenik, Žar ptica, Mala Scena..) Jedan je od sudionika našeg prvog mjuzikla o Zagorju “Zeleno blago”, te dobitnik nekoliko nagrada struke. Iskustvo rada na glumačkim radionicama stekao je na nizu radionica koje je i sam pohađao, te vodeći nekoliko dramskih grupa za osnovnu i srednju školu.

Likovne radionice i face/bodypainting

14. srpnja na OPG-u Brcko održat će se dvije radionice likovne radionice:

  • Radionica 1 – Prostor za mrljanjeKroz likovne igre i zadatke istražujemo kreativne mogućnosti koje nam otkrivaju mrlje! Vježbamo crtati zatvorenih očiju, dobro gledati u mrlje i pronalaziti u njima obrise raznih bića te nastavljati gdje je netko drugi stao. Radimo samostalno i svi skupa na velikim grupnim radovima, s pastelama, temperama, drvenim i vodenim bojama.
  • Radionica 2 – Face and body painting. Na radionici se upoznajemo s face/body painting tehnikom i bojama za oslikavanje lica i tijela. Jedni smo drugima podloga za crtanje i vježbu. Eksperimentiramo s formama i linijama te osluškujemo prostore tijela i kože po kojoj crtamo.

Radionice su za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Djeca mogu sudjelovati na jednoj od radionica ili na objema. Prva radionica održava se od 16:30-18:30, a druga od 19-21h. Djeca će na radionici biti na svježem zraku, imat će dovoljno hlada te će im biti osigurana osvježenja i grickalice.

Cijena prve radionice je 80kn, a druge 100kn. U slučaju da dijete dolazi na obje radionice, cijena je 150kn. Prijave su obavezne i to na Messenger stranice OPG Brcko. Nakon prijave dobivate podatke za uplatu te adresu ukoliko još niste bili kod nas. 

O voditeljici likovnih radionica

Voditeljice radionica: Marta Banić: Lutkarica (Lutkarski eksperimentalni teatar Let, Studio Kvak), autorica lutkarskih predstava, voditeljica likovno-lutkarskih radionica te ljetnih dramskih kampova za djecu. Suvoditeljica je udruge za glazbeno scenske prakse Kamene babe koja ostvaruje raznolik kulturni program za djecu i odrasle na otoku Ugljanu.Marija Kasum: Magistra slikarstva, profesorica likovne grupe predmeta u Školi za modu i dizajn, voditeljica likovnih radionica za djecu i facepainting slikarica.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori