Opsada i oluja: Književna poslastica za sve ljubitelje fantasyja

Opsada i oluja: Književna poslastica za sve ljubitelje fantasyja

Nakon što je fantastični roman Sjena i kost na proljeće pokorio top-ljestvice čitanosti, nakladnička kuća Znanje sada s ponosom predstavlja i drugi dio trilogije istoimenog serijala, roman Opsada i oluja (Siege and Storm) autorice Leigh Bardugo. U ovom nastavku radnja prati glavnu junakinju Alinu Starkov koja, progonjena prošlošću, pokušava sakriti svoj identitet Suncozovke i stvoriti novi život u nepoznatoj zemlji. S vremenom postaje jasno kako Alina, unatoč nastojanjima, ipak ne može pobjeći od sebe, svoje prošlosti, niti sudbine.

Ovaj bestseler New York Timesa drugi je nastavak iz trilogije Sjena i kost, prema kojoj je Netflix snimio popularnu istoimenu seriju

Progonjena na Istinskome moru, te životima koje je oduzela u Rasjedu, Alina pokušava stvoriti novi život s Malom u nepoznatoj zemlji i sakriti svoj identitet Suncozovke. Ali ona ne može dugo izbjegavati ni vlastitu prošlost, ni sudbinu.

Mračnjak je preživio napad volkri u Sjenovitom Rasjedu i sada posjeduje stravičnu novu moć, kao i opasan plan da zauzme ravkansko prijestolje. Alina se stoga, uz pomoć tajnovitog i zloglasnog gusara, vraća u zemlju koju je napustila, odlučna u nakani da se suprotstavi snagama koje se okupljaju protiv Ravke. No dok njezina moć jača, Alina tone sve dublje u Mračnjakovu igru zabranjene magije i udaljava se od Mala. Naposljetku će morati odabrati između domovine, moći i ljubavi ili se izložiti opasnosti da u oluji koja se približava ostane bez svega.

U vrhunskom prijevodu Ire Wache-Biličić, roman Opsada i oluja  dostupan je u knjižarama diljem zemlje i na webshopu znanje.hr po cijeni od 119 kn.

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori