Osvanuo novi mural na ‘papagajkama’ na Voltinom: Autor je street art umjetnik i kaligraf Miro Modul

Osvanuo novi mural na ‘papagajkama’ na Voltinom: Autor je street art umjetnik i kaligraf Miro Modul

OMart voditelj Tečaja kaligrafije za mlade i odrasle i Graffiti tečaja za djecu osnovnoškolce, Miro Modul Petković, Street art umjetnik i kaligraf podario je novi mural kvartu Voltino!

Nedavno sam preselio u kvart Voltino u tzv. ‘papagajke’, zgrade koje su nekada bile šarene i po tome dobile ovaj naziv. Boje su na zgradama vremenom izblijedile i to me ponukalo da im vratim stari sjaj. Tako sam pokrenuo inicijativu za oživjeti ovu priču i u dogovoru sa stanarima oslikao jedan od ulaza u same zgrade!

Miro Modul Petković, Street art umjetnik i kaligraf

„Jako smo sretni sa svim projektima i suradnjama koje ostvarujemo s Mirom, koji kroz tečajeve koje provodimo u Muzeju suvremene umjetnosti educira male i velike o Street art-u, kao obliku umjetnosti, a ne vandalizmu, kao i na načinu na koji prenosi svoje znanje i vještine ispisivanja slova kroz tečajeve kaligrafije i Sign Painting-a. I ovoga puta, imali smo priliku popratiti nastajanje njegovog novog murala na legendarnim papagajkama o kojem već bruji cijelo Voltino. Bilo je zaista jedinstveno iskustvo promatrati proces nastajanja murala i zadivljene prolaznike radi čijih je pitanja izrada murala potrajala dvaput duže!“, navodi Melita Omeragić, vlasnica OMart organizacije, kiparica i waldorfska pedagoginja.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori