fbpx

Osvanuo prvi od tri murala u sklopu kampanje ‘Dobri ljudi’: Ovi stihovi krase zgradu u Savskoj ulici

Osvanuo prvi od tri murala u sklopu kampanje ‘Dobri ljudi’: Ovi stihovi krase zgradu u Savskoj ulici

Prvi od tri murala koje će oslikati talentirani umjetnici osvanuo je na zidu Savske ulice u Zagrebu, a u narednom periodu ista će ekipa ukrasiti zidove u Splitu i Osijeku i to dojmljivim crtežima volontera.

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara te kolektivi Graffiti na Gradele i Dostava Zvuka ovog su vikenda oslikali prvi od tri murala u sklopu kampanje “Dobri ljudi”. Tako je crtež alpinistice osvanuo na zidu zgrade u Savskoj ulici 160 u Zagrebu. Murali, naime, predstavljaju nastavak Žujine društveno odgovorne kampanje ”Dobri ljudi” koja je obilježila ovu godinu kao rezultat nemilih događaja koji su nas zadesili.

FOTO: Klara Halužan/Beli Zagreb Grad

Nakon što je proglašena pandemija koronavirusa, a ubrzo potom i Zagreb pogodio razoran potres, Žuja i Zagrebačka pivovara su prepoznali potrebu javno zahvaliti svim volonterima i dobrim ljudima koji su u najtežim trenucima pomagali najranjivijim skupinama društva.

Drago nam je što smo dobili poziv da sudjelujemo u ovako velikom projektu koji je, prije svega, fokusiran na zajednicu i one vrijednosti koje se u društvu često pogube. Muralima želimo napraviti trajni podsjetnik na solidarnost, angažman u lokalnoj sredini i pomaganje jednih drugima. Za te vrijednosti i aktivnosti mjesta ima svakog dana, a ne isključivo u vremenima krize.

Marko Boko, osnivač Graffita na Gradele

Na zagrebačkom muralu su istaknuti i dirljivi stihovi zahvale herojima današnjice čije su autorice Sandra Stipčić, Barbara Grgić i Štefica Šakanović

Upravo su njihovi stihovi odabrani kao jedni od najboljih u sklopu Žujine digitalne aktivacije “Opjevani junaci” čiji je cilj bio prikupiti što više emotivnih zahvala građanki i građana njihovim herojima. Dio odabranih stihova iz aktivacije postat će dio murala, a drugi je dio već pretočen u pjesmu “Junaci” u Vanninoj izvedbi.

Kampanja “Dobri ljudi”počela je u lipnju ove godine, a od tada je Žuja, pored navedenog, donirala milijun kuna istaknutim hrvatskim humanitarnim organizacijama te organizirala izložbu fotografija Mare Milin na Zrinjevcu.

U kampanju se još uvijek svi mogu uključiti donacijom financijskih sredstava Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Hrvatskoj mreži za beskućnike, Plavom telefonu i Fondu 5.5 ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem KEKS Pay aplikacije u svega nekoliko klikova. Više informacija pronađite na dobriljudi.ozujsko.com.

Naslovna fotografija: Promo

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *