Otkrili smo najčarobniji blagdanski interijer u gradu!

Otkrili smo najčarobniji blagdanski interijer u gradu!

Duh blagdana i božićnih radosti osjeti se na svakom koraku, a onaj najčarobniji, najmaštovitiji, najposebniji i drukčiji skrasio se na glavnom zagrebačkom trgu, u knjižari Školske knjige Arkadija. Spektakularno predstavljena „Službena Harry Potter kuharica – Slatke i slane čarolijeˮ, objavljena na 20. obljetnicu prvog filma o malom čarobnjaku, nastavlja inspirirati i buditi maštu. Predivno uređena odvodi posjetitelje u posve novu dimenziju u kojoj su knjige prava poslastica!

Zavirite u magično carstvo Hogwartsa ulaskom u najljepše uređenu knjižaru u Zagrebu i otputujte u kraljevstvo snova u kojemu ćete uz „Službenu Harry Potter kuharicuˮ pronaći mnogobrojne literarne poslastice –  knjigu o Einsteinu Waltera Isaacsona, svjetski popularna djela „Velike ideje – Književnostˮ, „Inovatoriˮ i „Vještine učenjaˮ te druge vrijedne naslove. Za magično uređenje unutrašnjosti i izloga Arkadije dugi je niz godina zadužen Mario Miše, a ove sezone hvaljeni umjetnik s adresom u Londonu bio je posebno inspiriran. Veliki ljubitelj malog čarobnjaka i svih knjiga J. K. Rowling knjižaru je pretvorio u čarobnjačku školu u kojoj nema bezjaka! Tema Potterove kuharice, kako joj i ime kaže, slane su i slatke čarolije, pa njih u ovom magičnom carstvu knjiga ne manjka – od poslastica s potpisom začetnice popularne online kuharice Chiarin tanjurić Nastasje Chiare Petrić do onih koje se čuvaju u obiteljskoj biblioteci. Poput raskošne prosinačke gozbe, knjige su pomno složene kao dekoracija na stolovima i pozivaju da ih pročitate.

Baš poput čarobnjačke škole Hogwarts, Arkadija je ove godine ukrašena bojama koje odgovaraju svečanom blagdanskom duhu – zagasitocrvenom, smaragdnozelenom, safirnoplavom i tamnožutom. Istinski zaljubljenici u Harryja Pottera, ali i ljubitelji knjiga uopće pronaći će malo čarolije upravo u omiljenoj knjižari u srcu Zagreba. Brižno i promišljeno kreirana božićna priča pripremala se dva tjedna, a uz Marija i glavnu asistenticu, u projektu je sudjelovalo i osmero studenata zagrebačke Likovne akademije. Nakon uspješnog završetka Interlibera i godine čitanja koja se privodi kraju, književni noviteti i dalje privlače publiku i potvrđuju da je knjiga najljepši božićni dar. Dar koji i ovog Božića darujte svojim najmilijima!

FOTO:  Karla Jurić

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori