fbpx

Otvaraju se nove čuvaonice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Novom Petruševcu

Otvaraju se nove čuvaonice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Novom Petruševcu

Projekt novih čuvaonica vrijedan više od 15 milijuna kuna u potpunosti je financiran sredstvima Grada Zagreba te predstavlja najveću specijaliziranu muzejsku čuvaonicu u Hrvatskoj.

Čuvaonice u Novom Petruševcu uređene su prema recentnim muzejskim standardima, prilagođene osjetljivoj građi o kojoj muzej skrbi; relativna vlaga, temperatura, adekvatna rasvjeta te izolacija od prašine i štetnika samo su neki od standarda najveće muzejske čuvaonice u Hrvatskoj.

Hrvatski prirodoslovni muzej u svom fundusu ima više od 1,4 milijuna predmeta. Kako je muzejska djelatnost jedna od djelatnosti na kojima se sustavno štedi i na kojima su značajnija ulaganja tek rijetka, čuvaonica HPM-a Novi Petruševec u tom smislu predstavlja značajan iskorak.

Hrvatski prirodoslovni muzej teško je stradao u potresu te se trenutno nalazi u posljednjoj fazi priprema za preseljenje građe na novu lokaciju kako bi započeo s projektom rekonstrukcije Muzeja vrijednom 96 milijuna kuna financiranom sredstvima EU i Grada Zagreba.

Čuvaonice će otvoriti pročelnica Ureda za kulturu mr. sc. Milana Vuković Runjić.

Otvorenje će se održati na otvorenom u skladu s preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *