Otvoren natječaj za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom festivalu crteža

Otvoren natječaj za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom festivalu crteža

Originalni koncept Zagrebačkog festivala crteža u organizaciji HDLU Zagreb pokrenut je 2019. godine, s ciljem da festival crteža postane kreativna platforma, koja će kroz ‘realnu’ i virtualnu izložbu crteža uz prateće kreativne radionice povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža i željeli bi sa kolegama razmjeniti svoja iskustva, te produbiti svoje crtačko umijeće. I ove godine, uz podršku Gradskog ureda za kulturu Zagreb, krajem rujna 2021. nastavit će se tradicija i opet organizirati 3. Zagrebački festival crteža u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb), koji će se odvijati cjelodnevno od 30. 9. do 3. 10. 2021.

Na Festivalu crteža će se kao i prošlih godina organizirati besplatne kreativne radionice crteža za građane i prateća izložba crteža zagrebačkih umjetnika, uz virtualnu prezentaciju čitavog događanja na portalu Zagrebački likovni umjetnici. Ukoliko bi zbog pogoršanja epidemiološke situacije događanje bilo otkazano zbog preporuka stožera, izložba crteža zagrebačkih umjetnika predstavila bi se u virtualnom obliku.

HDLU Zagreb poziva sve zagrebačke umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da pošalju svoje prijedloge za prateću izložbu crteža na 3. Zagrebačkom festivalu crteža sa temom Avantura

Avantura kao istraživanje nepoznatog, susret sa novim prostorima, gradovima, ljudima, doživljaji iz djetinjstva i mladosti, duhovne avanture, avanture omiljenih književnih i filmskih junaka, avanture u prirodi, i sl. – sve ono što umjetnici zamišljaju pod pojmom avantura i željeli bi predstaviti kroz svoje crteže, ilustracije, stripove….može se ove godine poslati za 3. Zagrebački festival crteža.

Uz zagrebačke umjetnike, mogu se prijaviti i umjetnici iz drugih gradova, pod uvjetom da se sami pobrinu za to kako će radove dostaviti na festival i uzeti ih po završetku festivala, jer zbog ograničenih sredstava za organizaciju festivala, HDLU Zagreb ne može preuzeti troškove poštarina.

Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama na papiru i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 komada, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb: hdlu.zagreb@outlook.com u attachmentu maila – do 1. 9. 2021. do 12 sati, sa nazivom, tehnikom i dimenzijama radova, uz kraću biografiju umjetnika (do pet rečenica).

Izložba je bez kotizacije, imati će katalog besplatan za izlagače, a po završetku natječaja, svi pristupnici u roku od nekoliko dana dobiti će obavijest o rezultatima na svoju mail adresu.

Izvor: HDLU

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori