Otvorene prijave za sudjelovanje na Festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata

Otvorene prijave za sudjelovanje na Festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira 11. festival hrvatskih digitalizacijskih projekata koji će se održati online 12. i 13. svibnja 2022.

Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata okuplja stručnjake iz područja digitalizacije građe i izgradnje digitalnih zbirki koji će predstaviti rezultate rada u prethodnoj godini, podijeliti svoje spoznaje iz područja upravljanja digitalnom građom kao i njezinom interpretacijom, kontekstualizacijom i okupljanjem kroz suradničke projekte.

U središtu 11. D-festa bit će predstavljanje dosadašnjih aktivnosti i rezultata nacionalnoga projekta e-Kultura – Digitalizacija kulturne baštine u trećoj godini njegove provedbe kao i planovi za nastavak provedbe digitalizacije kulturne baštine.

Na D-festu će se moći, kroz izlaganja i predstavljanja postera, saznati više i o suradnji ustanova u digitalizaciji građe, radu na domaćim i međunarodnim projektima, izradbi virtualnih izložbi, o digitalnoj humanistici i mogućnostima korištenja digitalnih zbirki u obrazovanju.

Preliminarni program dostupan je na mrežnim stranicama D-festa, a svi zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se mogu preko poveznice http://dfest.nsk.hr/registracija.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori