Otvorenje izložbe ‘Serotonin addiction’ u Galeriji Modulor

Otvorenje izložbe ‘Serotonin addiction’ u Galeriji Modulor

U petak, 3. rujna 2021. s početkom u 19 sati Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu pod nazivom Serotonin addiction.Autor izložbe je splitski akademski umjetnik Andro Banovac

O izložbi

Serotonin addiction je novi ciklus radova Andre Banovca koji se još uvijek razvija i širi u autorovom grafičkom ateljeu u Splitu. Radove ovog ciklusa karakterizira, sa tehnološkog aspekta, spoj fotografije i grafike. Autor je na usavršavanju u Amsterdam Grafisch Atelieru u Nizozemskoj savladao tehničke mogućnosti primjene fotografije u dubokom tisku te litografiji da bi ih mogao svjesno primjeniti u svojim radovima. Fotografija je uvijek bila lako primjenjiva u sitotisku te digitalnom tisku, dok je u ostalim, klasičnijim grafičkim tehnikama, nedostajalo mentorske i tehnološke potpore da se savladaju izazovi.

O autoru

Andro Banovac umjetnik je koji nam dolazi iz Splita. Diplomirao je likovnu kulturu na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a magistrirao u Ljubljani postdiplomski studij grafike na Akademiji za likovnu umjetnost.
Izložba se može pogledati besplatno od 3. do 16. rujna 2021. svakog radnog dana od 10 do 20 sati u Galeriji Modulor, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori