Otvoreno pismo Europskoj komisiji o vrijednosti glazbe

European Music Council, nevladina organizacija posvećena razvoju i promicanju svih vrsta glazbe u Europi, poslala je otvoreno pismo o vrijednosti glazbe Europskoj komisiji (predsjednici Komisije von der Leyen, potpredsjedniku i povjereniku Schinasu, povjereniku Gabrielu) te članovima Europskog parlamenta i nacionalnih vlada (šefovima država i ministarstvima kulture).

Sedamdeset i šest međunarodnih, europskih i nacionalnih glazbenih organizacija polažu pravo na glazbeno mjesto pozivajući kreatore politika da u potpunosti priznaju umjetničku, socijalnu i ekonomsku vrijednost glazbenog sektora i da u skladu s tim riječima donose političke odluke. Među tim potpisnicima je i Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Pismo na hrvatskom pročitajte OVDJE.
Originalno pismo sa svim potpisnicima pročitajte OVDJE.

FOTO: Pixabay

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.