Ovaj vikend besplatan ulaz u Arheološki park Andautonija

Ovaj vikend besplatan ulaz u Arheološki park Andautonija

Svake godine u proljeće Arheološki park Andautonija se uređuje nakon zime. S obzirom na trenutnu specifičnu situaciju financiranja programa u kulturi, ove godine uređenju Parka priključili su se svi djelatnici Arheološkog muzeja u Zagrebu te su zajedničkim snagama uredili Park i pripremili ga za posjetitelje.

Radovi su obuhvatili skidanje zimske zaštite (krovića i konstrukcija kojima se tijekom zime natkrivaju osjetljive građevinske strukture kako bi se sačuvale od smrzavice), košenje trave, čišćenje  površina od korova, čišćenje prostora i slično.

Arheološki park Andautonija zbog pandemije koronavirusa ove godine otvara se nešto kasnije. Tako će Park umjesto od 1. svibnja biti otvoren od 16. svibnja do 1. studenoga. Također, zbog trenutne situacije neće se održati manifestacija povodom otvorenja, a za sada se neće održavati niti radionice i igraonice.

Pozivamo vas da dođete u Arheološki park, razgledate sačuvane dijelove rimskog grada uz koje se nalaze interpretacijske ploče s raznim informacijama o Andautoniji, istraživanjima i načinu života u rimsko vrijeme te provedete ugodno vrijeme uživajući u prirodi.

Ulaz u Arheološki park Andautonija besplatan je 16. i 17. svibnja.

Radno vrijeme od 16 svibnja do 1. studenoga: subotom i nedjeljom od 12 do 18 sati.

Cijena ulaznica

odrasli20,00 kn
đaci, studenti i umirovljenici15,00 kn
obiteljska40,00 kn

Arheološki park Andautonija zatvoren je državnim praznicima.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori