Ove godine profesor Baltazar ljetuje u KUC Travno

Ove godine profesor Baltazar ljetuje u KUC Travno

Profesor Baltazar meditativnom je atmosferom, pacifizmom, nenasiljem i izbjegavanjem antagonista, odnosno negativaca, otkrio novi, didaktički prihvatljiviji model crtanog filma za djecu u odnosu na suvremenike iz američkih studija.

Luigi Scarpa

Animirana serija za djecu na način Zagreb filma, snimana je od 1967. do 1978. godine, a čini je 59 epizoda. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić, a simpatičnom znanstveniku koji uz pomoć mašte i pozitivne energije rješava probleme svojih sugrađana u Baltazar- gradu ime je dao Pavao Štalter. Na projektu je sudjelovala ekipa od dvadeset autora među kojima su se, uz spomenute, isticali Ante Zaninovic, Boris Kolar, Milan Blažekovic, Zlatko Bourek i autor glazbe Tomica Simovic. Seriju o Profesoru Baltazaru otkupilo je 30 zemalja. Upoznala su ga djeca Italije, Nizozemske, Portugala, čak i Irana, a najveću popularnost stekao je u Skandinaviji.

Vidimo se u 19. srpnja u 20 sati na platou Mamutice!

Program događanja pogledajte OVDJE.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori