Ovogodišnji Advent u Zagrebu vratit će nas u djetinjstvo i podsjetiti na važnost obitelji

Ovogodišnji Advent u Zagrebu vratit će nas u djetinjstvo i podsjetiti na važnost obitelji

Ovogodišnji Advent Zagreb bit će posvećen igračkama i sve nas podsjetiti na djetinjstvo i važnost obitelji te oživjeti uspomene koje posebno čuvamo i kojima se uvijek, a osobito u blagdansko vrijeme, rado vraćamo.

Čak tri puta proglašen najboljim u Europi, i ovogodišnji Advent Zagreb ponudit će nam od 27. studenoga ove do 7. siječnja 2022. godine blagdansku čaroliju, a svojom središnjom temom poput vremeplova nas vratiti u bezbrižno vrijeme djetinjstva, ozračje obitelji i tradicionalnih vrijednosti.

Možda niste znali da je u Zagrebu još prije 75 godina utemeljena tvornica igračaka Biserka uz koje su vezane najranije uspomene malih Zagrepčana, ali i mnoge druge djece kojima su one uljepšavale djetinjstvo i postale suputnici u odrastanju. Dječji su svijet također obogaćivale druge igračke koje su s puno umijeća, mašte i ljubavi izrađivali zagrebački obrtnici. Iz obližnjeg Hrvatskog zagorja također dolaze tradicijske drvene igračke, koje su na popisu UNESCO-ve nematerijalne baštine, a i danas se mogu kupiti u Zagrebu.

Podsjećanjem na njih, zagrebački će advent biti nostalgično putovanje koje nam je, u vrijeme izazova kojima smo okruženi, potrebnije i važnije nego prije.

Više informacija saznajte na službenim stanicama Turističke Zajednice Grada Zagreba.

IZVOR: infozagreb.hr

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori