Pava: Vjerujem da sam od trenutka svog stupanja na scenu ostavila dojam da se ozbiljno želim baviti glazbom

Pava: Vjerujem da sam od trenutka svog stupanja na scenu ostavila dojam da se ozbiljno želim baviti glazbom

Nakon dva uspješna singla, ‘Ponekad’ i ‘Budi mi dobro’, mlada mostarska kantautorica novim singlom ‘Dopusti mi’ najavljuje svoj debitantski album. Odlučili smo provjeriti kako je novi singl uopće nastao, tko je kriv za zanimljiv spot, a Pavi smo postavili i par hipotetičkih pitanja. Ma znate, onako u našem stilu, navikli ste već. 🙂

Pavo, godina iza tebe bila je iznimno uspješna i na poslovnom i na privatnom planu. Iza tebe su dva uspješna singla te ugovor s diskografskom kućom Croatia Records. Kada sve zbrojiš i oduzmeš, čemu te sve naučila 2021. godina?

Naučila me da se trud uvijek isplati te da je strpljenje definitivno nešto na čemu trebam poraditi. Iako sam po prirodi veoma nestpljiva i volim sve držati po kontrolom, polako postajem svjesna činjenice da u životu neke stvari ponekad izmaknu kontroli, što ne znači da samim time krenu i krivim putem.

Po čemu bi sve rekla da se tvoj treći singl razlikuje od prva dva?

Ovaj put je sa mnom pjesmu napisao Đuro Ravenšćak pa je njezin tijek nastajanja u startu bio drugačiji od prethodna dva singla. Inače sam osoba koja pisanjem izbacuje višak emocija koje osjećam u tom trenutku, a ova je pjesma nastala kao svojevrsan izazov između mene i Đure.

Obično pišem pod intenzivnim naletom emocija, dakle – kada sam ili iznimno sretna ili iznimno sjetna, ali ovaj put me Đuro potaknuo da se pokušam izraziti i kada tog naleta nema.

S kime si sve surađivala na ovom singlu?

Na ovom sam singlu surađivala po prvi put s grupom mladih ljudi za koje se nadam da će cijeli album ostati uz mene. Đuro Ravenšćak kao koautor, producent i aranžer; Petar Ivkić na električnoj i akustičnoj gitari, Lovro Knežević na basu, Domagoj Čondrić na bubnjevima i Mihaela Karla Palić kao back vokal. Cijela je pjesma snimljena u Red Records Studiju u Zagrebu, a mix i mater je odradio Krunoslav Licitar Macola.

Pjesmu prati i zanimljiv spot. Koja je njegova osnovna ideja te kako je prolazilo samo snimanje?

Svoju sam početnu ideju realizirala uz pomoć Josipa Ninkovića, snimatelja i videoproducenta. Zamislila sam da taj spot bude slika mog glazbenog puta koji je započeo pisanjem pjesama u tišini vlastite sobe i snimanjem obrada koje su pronašle svoj put do publike. Zatim samostalnim snimanjem i objavljivanjem mog prvog singla koji mi je otvorio brojna vrata u glazbenoj industriji.

Ova pjesma najavljuje i tvoj album prvijenac. Iako si na sceni kao kantautorica praktički nekoliko mjeseci, on će biti potpuni pokazatelj svih tvojih vokalnih sposobnosti i sposobnosti kao kantautorice općenito. Što još želiš postići svojim prijencem?

Volim vjerovati da sam od trenutka svog stupanja na hrvatsku glazbenu scenu ostavila dojam da se ozbiljno želim baviti glazbom i da ne očekujem karijeru preko noći. Trudim se da svaka pjesma bude kvalitetnija i bolja od prethodne te da iznese novu dimenziju mene kao pjevačice i autorice.

Nadam se da će album isto i reflektirati te pokazati lepezu različitih žanrova u kojima se pronalazim.

Znači li to da ćemo od tebe moći čuti i neke žanrove koje u ovom trenutku primjerice s tobom ne možemo niti povezati?

Iako me trenutno većina poznaje kao autoricu pjesama “Ponekad” i “Budi mi dobro”, mnogi ne znaju da sam se već okušala u drugim žanrovima.

Radilo se o pjesmama “Norris Chuck”, na kojoj sam surađivala s Aleksandrom Čubrilom i Josipom Šukerom te pjesmi “Nekad prije”, koju sam snimila zajedno s reperom Zijom. Zasigurno možete očekivati i pokoju pjesmu s elementima repa, ali i pokoju s bržim blues i funky ritmovima.

Što možemo pronaći na tvojoj playlisti, a da se tome nikad ne bismo nadali?

Slušam sve od Kandžije i Golih žena, preko Mije Dimšić do Najboljih hrvatskih tamburaša. 🙂

Da imaš priliku jedan dan preuzeti neku našu lokalnu radio postaju, što bi se sve taj dan moglo čuti na radiju?

Kao veliki meteoropat, ovisila bi jako o vremenu tog dana! 🙂

No, sigurno bi se na toj postaji mogli čuti Adele, Dua Lipa, Beyonce, Alicia Keys, Norah Jones, Aretha Franklin, Etta James, Joss Stone, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Matija Cvek, Gibonni, Tedi Spalato, Dino Dvornik, Vinko Ćemeraš, Ed Sheeran, Amy Winehouse.

Nastavljamo niz hipotetičkih pitanja. Kada bi na jedan dan mogla postati jedna strana pjevačica, tko bi to bio?

Voljela bih biti Beyonce u trenutku kada održava koncert, a Alicia Keys u trenutku kada se vraća u kućni studio s najboljom opremom ikad.

Nekoliko brzopoteznih:

Pozornice na kojima bi željela nastupati: Pulska arena.

Tri riječi kojima bi opisala svoj debitantski album: Probran, iskren i široko.

Pjesma koja najbolje opisuje što je za tebe nada: “Underdog”, Alicia Keys.

Pjesma koja najbolje upisuje što je za tebe mir: “Ti si more”, Luky.

FOTO: Josip Ninković

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori