Pavelova glazbena bajka na terasi Aquariusa: Večer koja nas je emotivno ispunila!

Pavelova glazbena bajka na terasi Aquariusa: Večer koja nas je emotivno ispunila!

Dugoočekivana koncertna promocija hvaljenog i nagrađivanog albuma ENNUI grupe Pavel, održana je prošlog petka na terasi kultnog kluba Aquarius. Ovo je ujedno bila i prigoda da se po prvi puta, osim pjesama s novog albuma, publici predstave i novi članovi benda, koji je dodatno za ovaj nastup bio proširen na deseteročlanu postavu.

Koncert na obali Jarunskog jezera, počeo je netom pred suton, što je dodatno stvorilo čarobnu atmosferu za bogato orkestriranu pjesmu Ovako svijet završava, kojom je otvoren koncert. Već sama po sebi dostojna filmskog platna na samom početku koncerta najavila je da je pred nama velika glazbena večer.

Uslijedile su Na krivoj strani povijesti i razigrana ljetna gospel himna Sunce, koja je odmah digla publiku na noge, te aktualni power-pop hit singl Jedan dobar dan,  u slijedu kakav je i na samom albumu Ennui. Plesalo se uz Autentično osrednji Vrijeme života, da bi nas već emotivnom izvedbom velike pop balade Kako da te ne volim Antonia Šerić vratila u neka sretnija romantična vremena i atmosferu 60-tih, u koju se fino utkala i akustično nježna izvedba Morske.

Nastavilo se u laganom country-pop ritmu Tobaga, još jednog od favorita s prvog albuma Pavela, od kojeg je vjerovali ili ne prošlo već 14 godina.

Tonka i Aljoša zablistali su u duetu u Ne daj na nas da bi nas, kao i uvijek razvalila Moj stan je prekinuo s njom, vječiti koncertni favorit na svim nastupima benda

Čuvaj me Ljubav, uz odobravanje i zborno pjevanje publike obilježile su novi vrhunac i tek polovicu koncerta i nagovijestili da će ovo biti duga i nezaobravna glazbena noć, kao što se i očekivalo, jer bend je za ovu prigodu pripremio set listu od čak 24 pjesme. Uslijedila je prava demonstracija vrhunskog sviračkog umijeća benda proširenog s dva člana brass sekcije, u tri pjesme s novog albuma Sretni smo, Dobri se zaborave i pogotovo Treba svirati bas koja je na noge digla cijeli klub i pripremila nas za veliki finale.

Teško je izdvojiti tko je u kojem trenutku bio bolji od svih na sceni, od sjajnog violiniste Dejana Melkija, koji virtuozno vlada svojim instrumentom, talentiranog klavijaturiste Jurice Hotka, preko nove uigrane ritam sekcije u sastavu Josip Radić na basu i Filip Hrelja na bunjevima, do pouzdanog Tonija Tkaleca na gitari. 

Spoj dobrih vibracija, gospela, soula i na momente, melankolije, savršeno je podcrtavala proširena brass sekcija

Brass sekciji, uz legendarnog Stipu B. Mađora standardno na trubi, pridružili su se i maestralni Antonio Geček i Oliver Ereš, na trubi i saksofonu. Orkestrom je majstorski, kao i uvijek dirigirao Aljoša, izmjenjujući se za mikrofonom sa sjajno raspoloženom i raspjevanom Tonkom.

Poslije nas, Samo da jutro ne dočekam samaBijela jedra dodale su već usijanoj atmosferi još malo žara, da bi prije samog kraja koncerta opet zborno pjevalo uz sada već antologijsku baladu Zbog tebe. Da je i publika prepoznala kako je ovo jedan od onih koncerata na kojima i bend s jednakim užitkom, poput njih u publici, uživa na pozornici, bilo je jasno kada se nakon prvog bisa koji je završio s Ako si za mogli bi jednom izaći, tražilo još.

Za sam šećer na kraju izvedena je čarobno vedra Zvončicu može biti sram kojom je savršena glazbena noć dobila svoj savršeni kraj.

Uz naklon publici i osmijehe na licima nije bilo teško razaznati kako je koncertna promocija albuma Porinima ovjenčanog albuma ENNUI ispunila sva očekivanja

I ne samo to. Ona je potvrdila Pavel kao jedan od naših, ne samo ponajboljih autorskih bendova koji se iz albuma u album diže par stepenica više gonjen na pogon eklektičnog skladateljskog dara Aljoše Šerića, koji u svojim pjesmama nenadmašno spaja cijeli niz žanrova u svima prepoznatljivi autorski potpis, već i da su definitivno bend koji suvereno vlada pozornicom i uživa u svakoj minuti vrhunske svirke u kojoj se iz pjesme u pjesmu s lakoćom transformiraju iz rock u pop ili country pop bend, iz gospela brass formacije u gipsy swing orkestar ili akustični combo, što je odlika samo najvećih glazbenika. Nadamo se da na novi susret s Pavelom, nećemo dugo čekati…

Izvođenje novih pjesama s albuma Ennui priuštila mi je pravi užitak, publika nas je upijala, a mi briljirali. Dosta leda smo probili – svirka s novim članovima benda, prvo javno izvođenje nekih pjesmama, koncert nakon dulje pauze. Sve u svemu,  večer koja nas je emotivno ispunila.

Antonia Matković Šerić

FOTO: Goran Telak 

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori