Pet godina od izlaska posljednjeg diskografskog izdanja Gibonni otvara novo poglavlje karijere

Pet godina od izlaska posljednjeg diskografskog izdanja Gibonni otvara novo poglavlje karijere

Gotovo točno pet godina od izlaska posljednjeg diskografskog izdanja (album Familija s Oliverom Dragojevićem), novim singlom Kiša (Z’naab) (čitaj: zinab), Gibonni otvara novo poglavlje karijere i najavljuje budući EP (ili mini album) U po’ ure koji će izaći tijekom tijekom ljeta ove godine. 

Kiša, koja nosi i podnaslov Z’naab, što je etiopski naziv za kišu, velika je pop pjesma, majstorski skrojenih stihova, koja svojim himničnim refrenom kao stvorenim za zborsko pjevanje publike priziva, ne kišu, nego, nadamo se, i skori povratak velikih koncerata. Uz prepoznatljivi Gibonnijev autorski potpis Kiša je, kako i sam Gibonni kaže: spoj Dalmacije i Afrike, čemu je pridonio gostujući glazbenik Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicijskog etiopskog gudačkog glazbala masinqo, te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

Pjesmu potpisuje Gibonni, aranžman Gibonni i Nikša Bratoš, koji je ujedno zaslužan i za produkciju

Premijera spota Kiša (Z’Naab), čiju režiju potpisuje Vojan Koceić, zakazana je za ponedjeljak, točno u podne na CMC Televiziji.

Novi Gibonnijev singl Kiša (Z’Naab) je od danas dostupan i na svim vodećim svjetskim glazbenim streaming servisima.

FOTO: Vedran Metelko

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori