Petrinja Band Aid poručuje sugrađanima: Glavu gore!

Petrinja Band Aid poručuje sugrađanima: Glavu gore!

Petrinja Band Aid objavio je pjesmu posvećenu svome gradu Glavu gore, kojim žele dati potporu svim svojim sugrađanima u nevolji koja ih je pogodila nakon razornog potresa 29. prosinca 2021. Riječ je o petrinjskim glazbenicima, uglavnom mlađe generacije, te učenicima petrinjskog odjela sisačke Glazbene škole.

Idejom Bojana Šeperca, na nekoliko stihova njegova refrena, pokrenuta je lavina među glazbenicima. Njegova, a na kraju zajednička ideja je bila dići duh građana, ukazati na vjeru u bolje sutra koja postoji u nama samima, ali je zatomljena neprilikama koje su nas zadesile.

Bojan je nazvao Sašu Pavlovića (Syke) koji se odmah odazvao na akciju

Saša je zatim nazvao Zorana Peškira i Ivana Radoševića. Uskoro su složili ritam, podlogu i instrumentalni dio pjesme.

Uslijedilo je snimanje bas gitare Ive Sankovića te vokala (zborskog dijela pjesme) gdje su se odazvali petrinjski glazbenici (Marija Alapić, Goran Bebrić, Matija Jurčević, Ines Kosturin, Vesna Bebrić, Ivona Šeperac,  Antonija Kihalić, Igor Pavleković, Dario Bursać, Ivan Radošević, Elvin Kalfić, Dora Lovreković, Laura Sučec i Hrvoje Sekulić).

Nakon uspješnog snimanja zbora za refren, redom su svoje tekstove u hip hop ritmu odrepali Bojan Šeperac, Zoran Peškir i Saša Pavlović. Uslijedilo je miksanje, snimanje spota i montaža.

U spotu također sudjeluju naši Petrinjci na bubnjevima: Dean Jadanić i Darijo Skener te djeca iz Glazbene škole Fran Lhotka i velika im hvala na tome, kao i njihovim roditeljima!

Projekt ima i humanitarnu notu: glazbenici su se odrekli naknade za autorska prava

Razmišljali smo kako ne želimo nikoga izostaviti ili uvrijediti odabirom samo nekoga koga ćemo pomoći našim djelom, jer smo iz kraja gdje je svima trenutno potrebna pomoć. Od bake na selu koji imaju samo svoje blago, pa do institucija našeg grada. Stoga smo odlučili donirati financijski dio u korist našeg najvećeg bogatstva što imamo i na za koga živimo da bi imali bolje sutra, a to su djeca. Tako da naša donacija od autorskih prava ide UOSI Mala kuća Petrinja.

Moramo istaknuti kako nismo financirani sa ičije strane, niti imamo ikakvu pripadnost ikome. Stvorili smo naš rad samostalno, svojim sredstvima, a ničijim pokroviteljstvom. Nemamo nikakav interes zaraditi išta na ovome. Štoviše, pozivamo ljude da ukoliko žele donirati i mimo institucije Vlade ili Grada, neka to učine osobno i direktno. Obratite nam se i rado ćemo vas uputiti kome možete pomoći. Uistinu, kod nas nema onih koji nisu u potrebi. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju projekta koji će vjerujemo obilježiti i ne dozvoliti da Petrinja padne u zaborav, kazali su.

FOTO: YouTube Screenshot

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori