Phaneron objavio drugi studijski album ‘Sfinga’, jedan od najžešćih ove godine na hrvatskom jeziku

Phaneron objavio drugi studijski album ‘Sfinga’, jedan od najžešćih ove godine na hrvatskom jeziku

Nakon objave prvog albuma “Rekord Ploča”, koji je u većini predstavio kolekciju autorskih pjesama sakupljenih od samih početaka koji je ujedno označio i puni sastav benda, prošlo je dovoljno vremena do pronalaska novog, progresivnijeg zvuka, kojim odiše identitet nadolazećeg albuma “Sfinga”. Album sadrži 10 novih pjesama za čiji je produkcijski dio još jednom zaslužan Leo Anđelković, a prvi singl koji je najavio album zove se “Gdje si”. Spot je režirao Marko Čordaš, a snimljen je u Zaprešićkom skate parku.

“Pjesma “Gdje si” kao prvi singl našeg drugog albuma Sfinga, uvodi slušatelja u naš novi, progresivniji zvuk, kojim smo se htjeli nekako odmaknuti od “čišćeg rock” zvuka, koji je prisutan na našem prvom albumu. Pjesma šalje poruku svima, koji traže iskrenu i istinsku bit u okolini, koja nas okružuje. Svi smo kroz djetinjstvo prolazili fazu, gdje smo malo znali, a puno pitali, a sad određeni dio ljudi uzima pravo u podcjenjivanju svojih vrijednosti, što uglavnom blokira njihov pravi identitet. Taj problem često ispreplete ljudske osjećaje i povezanost, dok na kraju ne dođe do odstupanja ili izbacivanja iz društva, što stihovi ove pjesme i spominju. Potencijalna jačina novih pjesama proizlazi kroz čvrsti ritam i rifove, čime smo htjeli obogatiti ovaj album, te u smislu njene mističnosti i veličine, dat mu naziv Sfinga.” izjavio je Stefan

Phaneron je alternativni rock bend koji je nastao 2013. godine. Nakon par mjeseci probi napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku “Memories”. Ubrzo nakon toga uslijedili su nastupi u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar itd. Početkom ljeta 2016. Bend je izbacio EP ”Live in Sax” te je nastupio na INmusic festivalu.

Photo : Toni Mijač

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori