Pips Chips & Videoclips otvorili Sunčanu stranu Prisavlja

Pips Chips & Videoclips otvorili  Sunčanu stranu Prisavlja

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je i u ovoj situaciji pandemije koronavirusa u nas uspješno pokrenula svoj projekt Sunčana strana Prisavlja. Osigurala je veliku pozornicu na otvorenom s vrhunskim razglasom i videozidom u svom dvorištu na Prisavlju 3 i time omogućila live-nastupe za svoje ansamble HRT-a, kao i za sve estradne umjetnike koji žele nastupati tijekom ljeta. Uz to, svi koncerti se snimaju i emitiraju na televizijskim i radijskim kanalima HRT-a.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Poštari lakog sna – kako mirno spavati za vrijeme korone?

Koliko ‘novo normalno’ vrijeme utječe na nas, kako se to odražava na naše snove te jesmo li razvili neke nove ovisnosti otkrili su nam doktor Robert Torre, ugledni psihijatar i autor te dr. sc. Tomislav Pletenac s Filozofskog fakulteta. Svoja razmišljanja podijelili su redatelj i autor Miro Gavran, glumica Nina Violić, glazbenik Ivan Dečak i drugi.

Radi se o vrsti kulturne traume kroz koju ne prolazimo samo mi, nego i cijeli svijet. Sada po prvi puta imate situaciju u kojoj smo točno vidjeli što je znanost. Do sad smo svi imali veliku imaginaciju što je ona sve u stanju, a na kraju kada se pojavio novi virus vidjeli smo da nam treba vrijeme. Znanost zahtijeva vrijeme. Znanost ima jedan svoj tok proizvodnje znanja, ne može se sve preko noći riješiti.

dr.sc. Tomislav Pletenac, FFZG
FOTO: Beli Zagreb Grad

Medijski analitičar Tomislav Levak i Mirela Priselac s Majom Njirjak razgovarali su o tome može li se kultura konzumirati na online način.

Tomislav Levak poručio je: Vratite nam studente, fali nam interakcija, a Remi se nadovezala da tako i umjetnicima fali publika.

Publika nam nudi jednu vrstu validacije, ali i jednu vrstu kritičkog osvrta. Bez toga postajemo dosadni sami sebi. U prvom je mahu bilo zabavno stvarati sami za sebe i napipali nježan dio sebe iz kojeg kreće kreacija, ali nakon nekog vremena shvatili smo da to nije dovoljno.

Mirela Priselac Remi

Nemojte biti ovisni o tome da širite informacije koje niste provjerili i nemojte biti ovisni o tome da producirate bilo što, rekao je Tomislav Levak, a to je ujedno bio i zaključak okruglog stola.

Legendarni Pips Chips & Videoclips na samom otvorenju

Jedinstveni rock sastav koji je zbog mjera vezanih uz COVID-19 svoj prvi samostalni koncert na ŠRC Šalata morao odgoditi za rujan 2021. Hrvatska radiotelevizija ugostila je u svom dvorištu nakon okruglog stola.

FOTO: Beli Zagreb Grad

Publika je mogla uživati u nezaboravnim hitovima legendarnog rock sastava: Kratka povijest, Plači, Gume na kotačima, Ljeto ’85, Zdenka i vanzemaljci, Narko, Ljubav, Nikad pa ni tad, K1, Htio bi da me voliš, Sao Paolo, Malena, Dođi vilo i naravno – Poštar lakog sna.

Već sutra u 20:30 na Sunčanu stranu Prisavlja stiže i Psihomodo pop. I taj će se koncert emitirati uživo na Hrvatskoj televiziji, tako da svi oni koji neće moći, zbog epidemioloških razloga i uvjeta o ukupnom dopuštenom broju izvođača i publike koje propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite, moći pratiti na svojim malim ekranima.

Ulaz je na sve programe slobodan, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i prethodnu najavu dolaska putem obrasca.

Ostatak programa za kolovoz i rujan donosimo u nastavku.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori