Pisma jednog astrofizičara: Najotvorenije i najintimnije pisano djelo jednog od najpopularnijih znanstvenika današnjice

Pisma jednog astrofizičara: Najotvorenije i najintimnije pisano djelo jednog od najpopularnijih znanstvenika današnjice

Znanje s ponosom predstavlja Pisma jednog astrofizičara, novi uradak Neila deGrassea Tysona jednog od najkarizmatičnijih znanstvenika današnjice i autora uspješnice Astrofizika za ljude u žurbi. Pisma jednog astrofizičara zbirka je odabranih prepiski znanstvenika s njegovom publikom, gotovo potpunim neznancima, prikupljenih u razdoblju od skoro dva desetljeća. Pisma se dotiču znanosti, filozofije, vjere, pojedinaca i društva te adresiraju pitanja i teme o kojima razmišljaju svi oni koji osjećaju potrebu za razumijevanjem sebe, svog mjesta na ovom svijetu, ali i u svemiru.

Astrofizičar Neil deGrasse Tyson okuplja jednu od najvećih svjetskih skupina online pratitelja svojim fascinantnim, lakorazumljivim uvidima u znanost i naš svemir. No u ovoj nas knjizi Tyson poziva da zavirimo u privatnu sferu njegova života otkrivajući nam svoju prepisku s ljudima koji su mu se u potrazi za odgovorima osobno obratili. Oslanjajući se na kozmičku perspektivu, Tyson se u zbirci od stotinjak pisama osvrće na poduži niz pitanja o znanosti, vjeri, filozofiji, životu i, naravno, Plutonu. Njegovi jezgroviti, promišljeni, gorljivi i često smiješni odgovori odraz su njegove popularnosti i položaja vodećeg promicatelja astrofizike i znanosti općenito.

Prijevod donosi Ruđer Jeny, a knjiga je dostupna u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, kao i na webshopu znanje.hr, po cijeni od 119,00 kn.

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori