“Plačko” Kristine Gavran – nova predstava u Maloj sceni!

“Plačko” Kristine Gavran – nova predstava u Maloj sceni!

Dana 23. listopada u 18 sati u kazalištu Mala scena održat će se praizvedba predstave “Plačko” nagrađivane autorice Kristine Gavran, u režiji Tine Hofman.

Tekst o dječaku kojeg svi zovu Plačko, jer koristi suze kao supermoć i kad treba i kad ne treba, Kristina Gavran napisala je po narudžbi za kazalište Mala scena čime je nastavljena uspješna suradnja započeta predstavom „Ne, ti ne!“.

U predstavi Plačko prolazi kroz nezaboravnu i uzbudljivu avanturu tijekom koje će upoznati doktoricu Suzić, stručnjakinju za plakanje, Krokodila koji će ga naučiti sve o krokodilskim suzama, Mudrog Luka koji kuha varivo s osjećajima te Oblaka koji će ga naučiti o onim najtežim, ali i najvažnijim suzama – suzama tužnicama.

Naša nova predstava potiče, na djeci zanimljiv i zabavan način, razvoj emocionalne inteligencije, a otvara i nove teme o kojima djeca mogu razgovarati s ostalom djecom, roditeljima, obitelji, učiteljima, tetama u vrtićima, as svima s kojima se susreću.

Redateljica Tina Hofman mlade je glumce Hanu Kunić i Vida Ćosića odabrala na audiciji, scenografiju i kostimografiju potpisuje stalna suradnica Male scene Lucija Smolčec, svjetlo kreira Domagoj Klasić, glazbu skladaju Ivana Starčević i Marko Levanić, fotograf predstave je Mirko Cvjetko, a plakat su likovno oblikovale Klasja Habjan i Zita Nakić-Vojnović. Producentice predstave su Tena Bosek i Buga Marija Šimić.

Tina Hofman rekla nam je o radu na ovom posebnom projektu:

Plačko je ideja koje se dugogodišnja suradnica, autorica teksta Kristina Gavran dosjetila prije nekoliko godina, a često se smijemo da je inspiriran stvarnim životnim iskustvom. Obje smo se, kao mame i kao svojevrsne promatračice društva, često zapitkivale – kako kvalitetno prebroditi to “interesantno” razdoblje kad (poneka) djeca sve i svašta izražavaju kroz plač (znam da će me neki roditelji  vrlo dobro razumijeti!). Meni je, kao redateljici, vrlo važno stvoriti predstavu u kojoj će svaki gledatelj pronaći neki sloj koji govori baš njemu: kako djeca, tako i odrasli. Da sam pročitala Kristinin tekst dok su moja djeca bila u tom plačnom razdoblju, mislim da bi se uspjela puno mudrije i maštovitije izraziti u razgovoru sa njima! Bilo nam je neizmjerno drago kada je Mala Scena javila da su uspješno osigurali sredstva za rad. Ni korona nas nije spriječila, a pritom sam ja iz Engleske trebala doći!

Praizvedba predstave “Plačko”, namijenjena je djeci od 3 do 8 godina, a održat će se 23. listopada u 18 sati u kazalištu Mala scena.

Pretpremijera za građanstvo održat će se u četvrtak, 22. listopada u 18 sati, a samo za ovu izvedbu ulaznice su po cijeni od 25 kuna!

Prva repriza za javnost održat će se u subotu, 24.listopada u 17 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati i kupiti online na mrežnim stranicama kazališta: www.mala-scena.hr; mailom na: info@mala-scena.hr i telefonski na 01/4683352.

Dragi posjetitelji, kazališta su službeno proglašena mjestima niskog rizika zaraze Covid-19 virusom. Kazalište Mala scena pridržava se svih preporučenih mjera za kulturna događanja. Kazalište je sigurno i otvoreno! Dođite i uživajte u našoj novoj predstavi!

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori