fbpx

Počinju 11. Ljetne noći Teatra EXIT

Počinju 11. Ljetne noći Teatra EXIT

Ljetne noći Teatra Exit idu u dva dijela, prvi koji traje od 5. srpnja do 2. kolovoza, a drugi od 25. kolovoza do 6. rujna. Kazališna revija se otvara predstavom Međuigre 0-24 u režiji i izvedbi Zijaha Sokolovića.

Izvor: Teatar EXIT

Osnovna poruka predstave je da čovjek ne stavlja stalnu pauzu na svoja mala i sitna zadovoljstva koja donose stabilnost i prijeko potreban unutrašnji mir jer jednog dana će nam ponestati vremena da realiziramo sve što smo u međuvremenu propustili.

Najava predstave Međuigre 0-24 (Izvor: Kazalište Kerempuh Facebook)

Iz programa 11. Ljetnih noći

U sklopu ove kazališne manifestacije bit će izvedene i hit predstave s redovnog repertoara Teatra EXIT, a uz to na programu su i neka domaća i jedno regionalno gostovanje, kao i jedna premijera.

Publici će se po prvi puta predstaviti, u smrtno ozbiljnoj hit komediji, SiTi Teater BTC iz Ljubljane s predstavom Čekaonica, a u režiji Dejana Batoćanina i Uroša Fürsta. Spomenuta predstava se bavi uvijek aktualnom tematikom života poslije smrti, a u njoj pratimo dvije duše koje su zaglavile u čekaonici na kraju tunela. Ova je hvaljena predstava do sada doživjela više od 140 izvedbi, što svjedoči o njezinoj iznimnoj popularnosti.

Od domaćih gostovanja ovdje će biti izvedene i nagrađivane predstave poput Posljednje Freudove seanse kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca, a u kojoj se susreću ateist Sigmund Freud i vjernik C. S. Lewis, pisac poznatih Kronika iz Narnije. Predstava propituje brojna pitanja poput: Postoji li Bog? Zbog čega postoji zlo?

Najava predstave Posljednja Freudova seansa (Izvor: Planet Art Facebook)

Na programu je i nagrađivana predstava Dekorater Kazališne grupe Lectirum u režiji Nine Kleflin, a koja se kroz smijeh bavi pitanjima ljubavnog trokuta.

Plakat komedije Dekorater (Izvor: Facebook)

Interesantna će biti i izvedba komedije Samo jedna žena, Gala teatra koja progovara o ženskoj svakodnevici u režiji Đure Roića. Đuro Roić je ne samo režirao veći i preveo tekst književnog nobelovca Darija Foa i njegove supruge France Rame koji prikazuje jednu apsurdnu situaciju u kojoj se našla kućanica zaključana sa svojim djetetom, u svom domu, u sjevernoj Italiji .

Iz monodrame Samo jedna žena (Izvor: Gala teatar Facebook)

Ispitna predstava i premijere

U programu će sudjelovati i mlada ekipa s Akademije dramskih umjetnosti u ispitnoj predstavi O miševima i ljudima pod mentorstvom Krešimira Dolenčića. Premijeru će imati komedija Kraljevstvo moje (za početnike), u produkciji Ludens teatra, a u režiji Ivana Gorana Viteza. Predstava podsjeća na stand-up komediju, a u kojoj je Bog prilično nesavršen. Svoju prvu izvedbu nakon premijere, održane prije uvođenja karantene zbog pandemije, imat će predstava Buđenje nastala u produkciji Osječkoga ljeta kulture i Teatra EXIT, a u režiji Aide Bukvić. Ovo ljeto očekuje nas uz navedene i niz drugih predstava koje nismo stigli predstaviti u ovom kratkom nizu, što ne umanjuje njihovu vrijednost.

🎭#BUĐENJE – INTERVJU S REDATELJICOM AIDOM BUKVIĆ🎭Povodom nove predstave ''Buđenje'', prema tekstu velškog dramatičara…

Objavljuje Teatar EXITČetvrtak, 19. ožujka 2020.

O mjestima i terminima izvođenja

S obzirom na novonastalu situaciju dio programa će biti preseljen u otvorene prostore. Najviše izvedbi je planirano za dvorište Muzeja za umjetnost i obrt, čak 28, u Studiju Exit njih 12, a u Teatru Exit 4, i jedna na novoj sceni Akademije dramskih umjetnosti.

U prvom dijelu Ljetnih večeri predstave će se izvoditi u terminu od 21h ili pola sata kasnije u slučaju kiše, te će u tom slučaju biti preseljene u Teatar EXIT (Ilica 208 ) ili će pak biti dane u zamjenskom terminu u Muzeju za umjetnost i obrt. U svom drugom dijelu krajem ljeta predstave organizirane u Teatru Exit i Muzeju za umjetnost i obrt će započinjati već u 20 sati dok će izvedbe u Studiju EXIT biti i dalje od 21. sat. Sve informacije su dostupne na mrežnim stranicama.

Zijah Sokolović u Međuigrama 0-24 (Izvor: Teatar EXIT Facebook)

Uronimo u reviju Ljetne noći uz kazalište i pauzirajmo svoje “neodgodive” obaveze jer će nas one čekati neovisno o tome jesmo li ili nismo u svoj svakodnevni program ubacili mala i sitna, samo svoja, zadovoljstva. 

  • Izvor informacija:
  • Teatar EXIT, XI. LJetne noći Teatra EXIT u MUO (5.7. – 2.8. i 25.8. – 6.9.2020), 2020.

Sonja

Sonja Kirchhoffer po vokaciji je povjesničarka koja radi u obiteljskom obrtu za restauraciju „Industrijska arheologija“. Iako ne radi, strogo gledano, u struci u stalnom je doticaju sa starim stvarima. Kako je zanima puno toga, starog i novog, kada stigne čita i piše, a slobodno vrijeme najviše uživa u ulozi ponosne mame i šetačice obiteljskih pasa.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *