Podcast

Podcast

Najzanimljivije osobe iz svijeta glazbe, likovne umjetnosti, kazališta, filma i književnosti čekaju vas u podcastu Beli Zagreb Grad. Otkrijte brojne zanimljivosti, nasmijte se i saznajte s kakvim se sve izazovima susreću umjetnici i kulturnjaci.

Beli Zagreb Grad podcast #01: Josipa Šiklić – Purgerica koja o Zagrebu zna više od samih Zagrepčana

Imenom i prezimenom Josipa Šiklić, rođenjem i srcem Istrijanka, a mjestom stanovanja i drugom polovicom srca u posljednjih 18 godina – Zagrepčanka. Svima poznatija kao omiljena Purgerica, koja se vješto pretvara iz Kontese Nere u Crnu kraljicu i iz Crne kraljice u Kradljivicu vremena, otkriva kako je spojila nekoliko svojih strasti u posao od kojeg danas živi. Zašto je umjesto prosvjete izabrala turizam? Zašto u samoći nastaju najbolje ideje? Kako pamti tolike povijesne podatke? Kako djeci približiti povijest i čitanje lektira? Kako je nastala omiljena tura na hrvatskom i engleskom jeziku “Grič priča priču”? Zašto neke ture održava u kasnim noćnim satima? Kakav je Zagreb u kakvom bi voljela živjeti? Kome sve treba dati priliku upravo u vremenima koronavirusa i zašto određene projekte treba iz centra preseliti u druge kvartove otkriva u prvoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #02: Sonja Švec Španjol – Nezavisna kustosica u svijetu likovne umjetnosti

Sonja Švec Španjol diplomirana je povjesničarka umjetnosti i slovakistkinja, diplomirana muzeologinja, nezavisna kustosica, urednica internetskog portala o umjetnosti PerceiveArt i urednica emisije KolibriS. Jesu li kultura i umjetnost dovoljno zastupljeni u hrvatskim medijima? Radi li Ministarstvo kulture i medijima sve potrebno kako bi olakšali umjetnicima i kulturnjacima? Što to uopće radi nezavisni kustos i na koji način bira angažmane? Kada i kako stigne uređivati portal o umjetnosti i emisiju o kulturi i umjetnosti – i to sve pro bono – saznajte u drugoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.