Podcast

Podcast

Najzanimljivije osobe iz svijeta glazbe, likovne umjetnosti, kazališta, filma i književnosti čekaju vas u podcastu Beli Zagreb Grad. Otkrijte brojne zanimljivosti, nasmijte se i saznajte s kakvim se sve izazovima susreću umjetnici i kulturnjaci.

Beli Zagreb Grad podcast #01: Josipa Šiklić – Purgerica koja o Zagrebu zna više od samih Zagrepčana

Imenom i prezimenom Josipa Šiklić, rođenjem i srcem Istrijanka, a mjestom stanovanja i drugom polovicom srca u posljednjih 18 godina – Zagrepčanka. Svima poznatija kao omiljena Purgerica, koja se vješto pretvara iz Kontese Nere u Crnu kraljicu i iz Crne kraljice u Kradljivicu vremena, otkriva kako je spojila nekoliko svojih strasti u posao od kojeg danas živi. Zašto je umjesto prosvjete izabrala turizam? Zašto u samoći nastaju najbolje ideje? Kako pamti tolike povijesne podatke? Kako djeci približiti povijest i čitanje lektira? Kako je nastala omiljena tura na hrvatskom i engleskom jeziku “Grič priča priču”? Zašto neke ture održava u kasnim noćnim satima? Kakav je Zagreb u kakvom bi voljela živjeti? Kome sve treba dati priliku upravo u vremenima koronavirusa i zašto određene projekte treba iz centra preseliti u druge kvartove otkriva u prvoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #02: Sonja Švec Španjol – Nezavisna kustosica u svijetu likovne umjetnosti

Sonja Švec Španjol diplomirana je povjesničarka umjetnosti i slovakistkinja, diplomirana muzeologinja, nezavisna kustosica, urednica internetskog portala o umjetnosti PerceiveArt i urednica emisije KolibriS. Jesu li kultura i umjetnost dovoljno zastupljeni u hrvatskim medijima? Radi li Ministarstvo kulture i medijima sve potrebno kako bi olakšali umjetnicima i kulturnjacima? Što to uopće radi nezavisni kustos i na koji način bira angažmane? Kada i kako stigne uređivati portal o umjetnosti i emisiju o kulturi i umjetnosti – i to sve pro bono – saznajte u drugoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #03: Pava Ćorić – Mostarska kantautorica sa zagrebačkom adresom

Ponekad riječi nisu dovoljne – uvodni je stih iz pjesme “Ponekad”, mlade kantautorice iz Mostara, Pave Ćorić. Ponekad riječi nisu dovoljne da bismo opisali razinu pozitivne energije kojom zrači ova mlada Mostarka. Kako je bilo odrastati u glazbenoj obitelji? Jesu li se susjedi tužili na buku? Zbog čega za duhovnu glazbu u javnom prostoru nema previše mjesta? Što misli o stanju na hrvatskoj glazbenoj sceni? Što je najgore što se može dogoditi jednom glazbeniku? Čime se sve bavila prije nego što se priključila Vinku Ćemerašu i postala dio Talvi Tuulija? Kada je i kako nastao njezin prvi singl “Ponekad” i kako se osjećala prilikom potpisivanja ugovora za najveću izdavačku kuću u Hrvatskoj, Croatiu Records, saznajte u trećoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #04: Antonino Šimić – Što rade glazbeni producenti i zašto su potplaćeni?

Antonino Šimić, Makaranin sa zagrebačkom adresom, jedan je od najperspektivnijih domaćih producenata, utemeljitelj je i voditelj zagrebačkog Greenwood Studija. Koji je prvi instrument koji je naučio svirati? Kako su se na njegovom reportoaru u jednom trenutku našli Eminem, Thompson, Metallica i Azra? Zašto je trčao za Draženom Zečićem u Makarskoj? Kako je kao student započeo suradnju sa Srđanom Sekulovićem Skanskijem na albumu “Ćiribu Ćiriba” Psihomodo Popa? Jesu li glazbene nagrade pravedno dodijeljene? Kako izgleda jedan radni dan u životu glazbenog producenta? Je li očekivao toliki uspjeh “Apaša” grupe BluVinil? Sluša li streaming servise ili pak više naginje k pločama? Hoće li uskoro na hrvatskoj glazbenoj sceni doći do potpunog obrata i s kime bi s hrvatske glazbene scene želio surađivati doznajte u četvrtoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #05: Barbara Suhodolčan – Operna pjevačica u svijetu pop glazbe

Barbara Suhodolčan poznata je hrvatska sopranistica i pjevačica pop glazbe. Kći je pjevača, skladatelja, glazbenog producenta, utemeljitelja i člana popularnog Kvarteta Gubec, Rajka Suhodolčana. Godinama nastupa na mnogim tradicionalnim festivalima (Zagreb Classic, Božić u Ciboni, Krapinski festival, Zagrebačke ljetne večeri, Zagrebački vremeplov). Od 2013. godine članica je, solistica i vokalna pedagoginja renesansnog ansambla „Marco Polo“ s kojim nastupa diljem Hrvatske i u inozemstvu. Od 2017. godine kao vanjska suradnica Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske pjeva prigodom obilježavanja velikih državnih praznika i obljetnica te u suradnji s njima održava i solističke koncerte u kojima spaja klasičnu glazbu, opere i operete, mjuzikl, jazz i crossover. Kako je bilo odrastati u glazbenoj obitelji? Kakva je percepcija opere na hrvatskoj glazbenoj sceni? Što znači biti samostalni umjetnik i koje su prednosti i nedostaci takve vrste rada? Zašto je nastup u Kninu na 25. obljetnici Oluje bio toliko poseban? Zašto bismo trebali više poštovati Kineze? Zbog čega fizički izgled ponekad odigra krucijalnu ulogu na opernim audicijama? Zašto je snimala spot na -2 stupnja bosih nogu i u ljetnoj haljinici? Kome s hrvatske glazbene scene treba dati puno više medijskog prostora? Imaju li Zagorci problema s alkoholom i jesu li Dalmatinci stvarno lijeni saznajte u petoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #06: Vinko Ćemeraš – Moj život nakon The Voicea

Vinko Ćemeraš pobjedom u popularnom showu The Voice Hrvatska krenuo je graditi teren na domaćoj glazbenoj sceni pod mentorstvom Davora Gopca. Snimke njegovih nastupa uživo koje broje milijunske preglede nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Zahvaljujući glasovima publike, Vinko Ćemeraš natjecao se i za prestižnu titulu hita godine za nagradu Cesarica. Osvojio je kipić za ožujak 2020., za svoju izvedbu pjesme “Pelin i med”. Nedugo zatim, predstavio je publici i svoj bend Talvi Tuuli, kao i album prvijenac “Na putu”. Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, te je Vinku Ćemerašu & Talvi Tuuli priskrbio i dvije nominacije za nagradu Porin! Naime, skupina je s albumom nominirana u kategoriji “Najbolji album rock glazbe” dok je sam bend ostvario i nominaciju u kategoriji “Novi izvođač godine”! Također, Vinko Ćemeraš je ostvario i nominacije za dvije medijski priznate nagrade, onu za “Zlatni studio” te za “Večernjakova ružu”. U novoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad saznajte kako je Vinko od skromnog i sramežljivog mladića iz Čapljine postao mladić koji puni koncertne dvorane. Saznajte i u kojim je bendovima svirao prije samog Talvi Tuulija? Što je radio na satu glazbene kulture? Koja je prva pjesma koju je izveo pred publikom? Zašto je na predaudiciji za The Voice bio sretniji nego u samom finalu? Što nas čeka na njihovom novom albumu i brojne, brojne druge zanimljivosti.

Beli Zagreb Grad podcast #07: Matej Nakić – Ujutro psiholog, navečer jedan od Apaša

Najbrže rastući domaći pop rock bend, šibenski BluVinil je prvim autorskim albumom “Apaši” uhvatio nominaciju za Rock&Off nagradu za Veliki prasak, a s istoimenom pjesmom zacementirao su svoju poziciju u radijskom eteru. Krajem svibnja ove godine idu korak dalje i objavljuju “Heroje”, pjesmu koja je svojevrsan uvod u drugi studijski album. U novoj epizodi podcasta saznajte kako zbog čega se Šibenik rapidno razvija unazad nekoliko godina? Kako je uopće izgledalo odrastanje u Šibeniku? Koliko je nakon cover bendova teško stati na pozornicu i svirati autorske pjesme? Kako je uopće nastao tekst “Apaša”? Koju pjesmu publika posebno traži na koncertima? Što najviše cijene kod suradnika i brojne druge detalje donosi nam frontmen benda BluVinil, po struci psiholog, Matej Nakić.

Beli Zagreb Grad podcast #08: Đuro Ravenšćak – Stvarno stanje duhovne glazbene scene u Hrvatskoj

Đuro Ravenšćak je multitalentirani glazbenik i producent koji dolazi iz Dugog Sela, a svoj prvi singl predstavio je još početkom 2020. kada je ostvario suradnju s Gordanom Marković. Potpisivanjem ugovora za Croatiu Records službeno je započeo glazbeno putovanje. Osim kantautorskog stvaralaštva, Đuro je poznat i po angažmanu na jednom od najprodavanijih albuma duhovne glazbe na Balkanu, “U tvojim rukama”, fra Marina Karačića, ali i kao autor stihova brojnih ljubavnih pjesama uz koje mnogi uplovljavaju u bračne vode, poput “Ne mogu odoljeti” i “Slavimo ljubav”, Stjepana Lacha. Zbog čega sve više autora radije prevodi duhovnu glazbu, nego što je stvara? Zašto najprodavaniji albumi duhovne glazbe nikada nisu na top listi? Zbog čega koncerti duhovne glazbe pune Arenu i druge koncertne dvorane, a nikad ne završe na radio postajama saznajte u novoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #9: Antonella Šantek – Ulična umjetnica koja pomaže beskućnicima

Antonella Šantek autorica je projekta “Lutajuća knjiga”, velika humanitarka i aktivistica. Iako za sebe kaže da je obična i jednostavna djevojka, njezina djela govore više od riječi. Oslikavajući raspadnute stranice starih knjiga u sklopu projekta “Lutajuća knjiga” razveseljava brojne Zagrepčane, a prije deset godina, nakon što je upoznala Milu Mrvalja, koji je tada bio beskućnik i s kojim je postala jako dobra prijateljica osnovala je udrugu ‘Fajter’ za pomoć beskućnicima. S kojim su se sve izazovima u Fajteru susreli? Zbog čega je toliko kompliciran proces dobivanja osobne iskaznice za beskućnike i tko ga uporno koči? Na koji način možemo pomoći beskućnicima? Zašto je volontiranje toliko bitno? Kako nastaju “Lutajuće knjige”? Kako joj je samoća pomogla u radu na sebi i brojne druge zanimljivosti otkrijte u devetoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #10: Marin Pavelić – 24 su mu godine, a iza sebe ima preko 50 filmova

Glumac, scenarist, snimatelj, montažer, novinar i komunikolog – sve je to Marin Pavelić. Od stop-motion lego filmova i VFX vizualnih efekata do osnivanja Mendax Filmsa i prvih nagrada na državnim filmskim natjecanjima. Na Reviji studentskog filma s “Underground Monopolyjem” osvojili su nagradu publike za najbolji studentski kratkiš, a “Cedevita 2” im je na Filmskom festivalu smijeha donijela nagradu publike i drugo mjesto za najbolji film u domaćoj kategoriji. Kako je jedna šačica Jaskanaca s nula kuna u džepu napravila tako dobre filmove? Zašto im je policija kucala na vrata tijekom snimanja? Zbog čega se odlučio na komunikologiju i tko je danas primjer dobrog novinarstva? O čemu se radi u “Glauku” i tko su mu filmaški uzori otkriva u desetoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #11: Vincent Šepić – Neki novi klinci na pop-rock sceni

Domaća scena početkom je ove godine postala obogaćena za šest mladih glazbenika okupljenih u bend Zo koji čine Vincent Šepić (vokal i gitara), Ante Eterović (gitara), Damjan Grubić (trombon), Daria Reba (klavijature), Josip Katić (bas gitara) te Antonio Strižić (bubnjevi). Predstavili su se prvim singlom “Poslovan lik” koji je samo uvod u njihovo prvo službeno studijsko izdanje pod palicom diskografske kuće RTL Music. Što hrvatskoj glazbenoj sceni ima reć ova družina? Kako se dogodio obrat na splitskoj glazbenoj sceni i hoće li uskoro doći do obrata na hrvatskoj glazbenoj sceni otkriva nam frontmen Vincent Šepić.

Beli Zagreb Grad podcast #12: Ivan Bjeković – Crnogorski glazbenik kojeg nazivaju “novim Šobićem”

Ujutro pravnik, popodne fitness trener, a navečer glazbenik. Sve je to Ivan Bjeković koji je prije samo nekoliko tjedana objavio svoj prvi album – “Dosta je”. Ivan Bjeković rođen je i odrastao u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu te stekao diplomu na Pravnom fakultetu. Uz pravničku diplomu, certificirani je trener, ali i kantautor. Kako Ivan iz pravničkog odjela na dnevnoj bazi uskače u fitness trenirku te poslije toga uzima gitaru? Zašto je karijeru odlučio graditi van granica Crne Gore? Što radi u Hrvatskoj i kako gleda na hrvatsku glazbenu scenu, saznajte u nastavku.

Beli Zagreb Grad podcast #13: Sandro Slavnić – Autor jedne od najtraženijih knjiga na Balkanu

Sandro Slavnić, na Instagramu poznatiji kao @sandrotellingstories, najvjernijim pratiteljima poznatiji kao ‘Roki’, 30-godišnji je pisac, kreativac i umjetnička duša čiji je književni prvijenac ‘Na tezgi godišnjih doba’ trenutno jedno od najtraženijih štiva na području bivše države. Kako je nastao profil koji trenutno broji više od 167.000 pratitelja? Kako je izgledalo njegovo djetinjstvo? Koju bi supermoć volio imati? Što se najviše klikalo u njegovom tekstu ‘30 stvari koje možeš raditi u izolaciji’? Kako se osjeća kada vidi da je netko njegove riječi istetovirao? Što najviše voli raditi za blagdane te s kim bi iz cjelokupne ljudske povijesti volio sjesti za stol otkriva u specijalnoj božićnoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #14: Ivan Tominac – Što je danas kvalitetno novinarstvo

Ivan Tominac student je marketinga, novinar, kreativac i aktivist. Zaljubljenik u pisanu riječ. Prije samo nekoliko tjedana proglašen je najboljim mladim gospodarskim novinarom do 29. godina. Prošle je godine, uz kolegicu Maju Krištafor sudjelovalo čak na četiri natjecanja, a pokupili su i vrijedne nagrade. Njihov projekt “Moj validitet” jedan je od pobjedničkih na natječaju ‘Moja Inicijativa’ u organizaciji Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, a u sklopu projekta Social Innovators. “Moj validitet” je projekt čiji je cilj destigmatizacija osoba s invaliditetom. Kampanjom na društvenim mrežema i izložbom žele priču okrenuti u smjeru “validitet je IN”. Cilj je ponuditi novu perspektivu i stvorenim sadržajem naglasak staviti na mogućnosti svakog pojedinca, a ne dijagnoze koje su osobama s invaliditetom nerijetko breme i najveći dio njihova identiteta u očima društva. Kako im mi kao društvo u tome možemo pomoći? Koliko je volontiranje bitno za osobni razvoj? Što bi promijenio na intervjuima za posao i je li donio kakve novogodišnje odluke saznajte u posljednjoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad za 2021. godinu.

Beli Zagreb Grad podcast #15: Matej Mudrovčić: Bivši odbojkaš u svijetu glazbe

Matej Mudrovčić Mudri bivši je odbojkaš zagrebačke Mladosti, magistar ekonomije i kantautor. Nakon nekoliko godina aktivnog pjevanja i sviranja obrada u brojnim aranžmanima i sastavima , autorski rad njegov je iskorak u nepoznato. Iza njega je nekoliko singlova: “Pitanja”, “Knjiga ljubavi”, “Piči po svom”, “Djede mraze”, ali i obrada – “Plešem sam” i “Jugo”. Koliko je danas za svakog glazbenika danas bitan PR? Koliko je opasno težiti savršenstvu u bilo kojem poslu? Planira li se više ikada vratiti odbojci? Što je zajedničko glazbi i sportu otkriva u 15. epizodi podcasta.

Beli Zagreb Grad podcast #16: Tomislav Marić ToMa: Od građevine do Eurosonga

Tomislav Marić s 18 godina seli u Split gdje upisuje studij Građevinarstva. U Splitu je proveo četiri godine koje su odigrale ključnu ulogu u njegovom životu. Uz studij se priključuje poznatom splitskom duhovnom zboru Mihovil Gospel Choir gdje dvije godine aktivno sudjeluje, piše i nastupa na brojnim glazbenim događanjima u Hrvatskoj. Glazbenu priču upravo je započeo u Splitu duetom sa splitskom glazbenicom Kristinom Boban pjesmom “Nije grijeh”, a nakon toga je uslijedila pjesma “Ljubiš, ali ne voliš” koju je napisao Marko Kutlić. Godinu dana nakon publici se predstavio novom pjesmom napisanom u suradnji s poznatim švedskim producentskim dvojcem- Adrianom Pupavac i Andreasom Bjorkmanom. Pjesma “Noć za kraj” kroz spot prikazuje najljepše splitske lokacije i u dnevnoj i noćnoj varijanti. Nakon dvije godine studija seli u Zagreb gdje postaje televizijski, a kasnije i radijski voditelj. Nakon što se prošle godine na Dori predstavio pjesmom “Ocean of love”, ove će se godine predstaviti pjesmom “In the darkness”.

Beli Zagreb Grad podcast #17: Sanin Karamehmedović: Od Terce do poljupca za kraj

Grupa Silente svoj je prvi nastup imala 23. kolovoza 2006. i tada su odsvirali prvu autorsku pjesmu. Krajem studenog 2013. grupa je održala prvi samostalni koncert u velikom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu, a sve ostalo je povijest. Sanin Karamehmedović za sebe kaže da je: “prosječno dobar tekstopisac i ispodprosječno dobar basist u natprosječno dobrom bendu”. On je lovac na čudesa, ljubitelj svake umjetnosti i ljepote koja je dovoljno jaka da ga sažvače i ispljune. Tip koji ne razumije ništa između sebičnosti i altruizma, tvrdi. Tko je tekstopisac i basist u čijim su se pjesmama pronašle tisuće ljudi diljem Hrvatske? Je li objavom svakog novog albuma napetost veća? Zašto mu je Tiborov album posebno bitan? Što je bilo s njegovom zbirkom pjesama? Zbog čega se neke pjesme na koncertima izvode jako rijetko? Odakle Maja Perfiljeva na njihovu albumu te puno detalja (iako – nije išla u detalje, a ja samo njih i pamtim) doznajte u 17. epizodi podcasta. Samo pravo, srca naša sanjiva!

Beli Zagreb Grad podcast #17: Stjepan Lach – Kad geografiju zamijeniš glazbom

Stjepan Lach mladi je Turnašičanin, s adresom prebivališta u Ljubuškom. No, s obzirom da njegov posao zahtjeva stalna putovanja u Zagreb, iskoristili smo priliku kako bismo ga ugostili u našem studiju. Stjepana se zasigurno sjećate kao iznimno pozitivnog i veselog mladića s A-strane. Iza njega je debitantski album “Više od ljubavi”, a osim što je pjevač, Stjepan je i glumac. Nastupio je u mjuziklima “Mamma Mia”, “Jalta, Jalta”, “Kneginja čardaša” i “Gospoda Glembajevi”, a utjelovio je i legendarnog Mister Morgena, Ivu Robića u “Dnevniku velikog Perice”. Kako i sam kaže, “cijeli album zapravo savršeno prati i moj privatni život jer sam kroz vrijeme njegova nastajanja oženio svoju Jelenu i dobio dva predivna sina, Benjamina i Izaka, koji su moje najveće blago i ono nešto “više od ljubavi“. Upoznajte Stjepana i opustite se uz vedar razgovor u narednih 45 minuta!

Beli Zagreb Grad podcast #18: Matea Šarić – Redateljica u svom filmu

Matea Šarić je zagrebačka Šibenčanka, redateljica, scenaristica, suvlasnica produkcijske kuće Prvi Red Fotelja d.o.o. i blogerica. Kako je, odrastajući uz oca, okružena kamerama i drugom filmskom opremom uplovila u svijet režije i produkcije i cijele filmske industrije? Tko su i gdje su danas pravi hrvatski blogeri? Kako od malih nogu uspijeva pisati dnevnike? Kako uopće izgleda jedan radni dan u produkcijskoj kući otkriva u 18. epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #19: Božena Vrgoč: STEM u svakom vrtiću u Hrvatskoj

Božena Vrgoč pedagoginja je s dugogodišnjim iskustvom rada u britanskom obrazovnom sustavu. Nakon brojnih edukacija iz metodike poučavanja u britanskom obrazovnom sustavu osniva centar Educativo za poduku i upravljanje znanjem te u suradnji s ravnateljicom škole stranih jezika Mali Princ započinje inovativni ciklus edukacija ‘Metodika engleskog jezika za odgajatelje’ koju je do sada prepoznalo preko 250 odgajatelja sudionika. Osnivačica je i predsjednica Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe pri kojemu je verificirala kraći odgojno obrazovni program STEM u vrtiću za rano učenje robotike i programiranja djece od 4 do 7 godina. Što je to točno STEM u vrtiću? Jesu li didaktičke igračke stvarno didaktične? Jesu li djeca rođeni znanstvenici i kako im roditelji i društvo mogu pomoći u rastu i razvoju saznajte u 19. epizodi podcasta.

Beli Zagreb Grad podcast #20: Antonija Šola: Od Zabranjene ljubavi do solo albuma

Antonija Šola hrvatska je kantautorica, autorica brojnih tekstova i glumica koju najviše pamtimo kao Tinu iz sapunice “Zabranjena ljubav”.Kao izvođačica i autorica skladbi i tekstova sudjelovala je više puta na Dori, natjecanju Hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, gdje je 2003. bio i njezin prvi javni nastup s pjesmom “Dođi najbrže”. Kao autorica pjesama se pojavljuje na albumima Toše Proeskog, Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića, Vinka Coce, Tonija Cetinskog, Nine Badrić Franke Batelić i mnogih drugih pjevača. U 20. epizodi podcasta Beli Zagreb Grad saznajte što je inspira, kada najviše stvara, s kim bi još voljela surađivati, a otkrila je i do sad nepoznate detalje o seriji “Zabranjena ljubav”.

Beli Zagreb Grad podcast #21: Stjepan Bajić: Poezija kao način života

Stjepan Bajić rođen je 17. siječnja 1995. u Zagrebu, studira povijest na Filozofskom fakultetu. Pisao je recenzije knjiga za portal Ziher.hr, a poeziju je objavljivao u Kritičnoj masi, Arsu, Republici, Ajfelovom mostu te kod “čovjeka-časopisa” Željka Belinića. Ušao je u širi izbor za nagradu Na vrh jezika, a sa zbirkom pjesama “Revolucionar” osvojio je nagradu „Zdravko Pucak“ Grada Karlovca i Matice hrvatske. S istom zbirkom ušao je u top 10 za nagradu “Mak Dizdar”. U podcastu “Beli Zagreb Grad” otkrio nam je što ga najviše ljuti. Utječe li ta ljutnja na njegovu poeziju? Tko je Revolucionar, a tko je Stjepan? Što ga je jedan pas naučio o samom sebi? Kako izgleda ljeto u Zagori? Koja je uloga pjesnika u današnjem svijetu? Što ga je sport naučio o disciplini i pomaže li mu ta disciplina u pisanju poezije.

Beli Zagreb Grad podcast #22: Karlo Vudrić – Od The Voicea do debitantskog albuma

Prije samo mjesec dana Karlo Vudrić je pod pseudonimom Wzolf izbacio emotivnu rock baladu “3AM”. Balada je tek početna stanica do debitantskog albuma koji ovaj mladi kantautor planira objaviti u narednom periodu. Cijela Karlova priča započinje u mandolinskom orkestru “Okruk” te zavojitim stazama vodi preko The Voicea,Madre Badesse i Mise Mediterane. Tko je Karlo Vudrić kojeg je Tonči Huljić uhvatio “na ljignjama”? Tko je Karlo Vudrić čija je balada zamalo ušla na ovogodišnju Doru? Tko je Karlo Vudrić na čiji glas ne mogu ostati imuni ni oni najtvrđeg srca? Tko je Karlo kada ne pjeva, ne svira, ne piše i ne lovi lignje, saznajte u 22. epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast #22: Buga Marija Šimić – Odrastanje na kazališnim daskama

Buga Marija Šimić diplomirala je solo – pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Odsjek pjevanje klasa red. prof. Cynthia Hansell Bakić. Godine 2018. završila je specijalizirani magisterij, smjer – opera, na Sveučilištu u Bernu, u klasi prof. Christiana Hilza. Profesionalni debut ostvarila je u Mozartovoj operi “Mitridate, re di Ponto” kao Arbate u Theater Orchester Biel Solothurn u Bielu, Švicarska. Od 2019. godine preuzela je funkciju umjetničke direktorice kazališta Mala scena.

Beli Zagreb Grad podcast #23: Jeronim Marić – Preko glazbe do zvijezda

Jeronim Marić osnivač je benda Adastra u kojem pjeva i svira gitaru te za koji piše sve pjesme. Autor je Adastrinih hitova: „Nabujala rijeka“, „Svima se dogodi“, „Surovi grade“, „Samo s tobom“, „Kamo da krenem“ i „Ako vidiš Anu“. Ovom diplomiranom audio inženjeru glazba je životni poziv, a za Beli Zagreb Grad otkriva detalje iz svog djetinjstva i mladosti. Progovorio je i o važnosti borbe protiv vršnjačkog nasilja, činu razbijanja gitare na Zagrebačkom festivalu te povratničkom singlu grupe Flare.

Beli Zagreb Grad podcast #24: Rosie Kugli – Velika povijest Kuglijevih

Rosie Kugli diplomirana je pravnica i književnica koja je napisala dvadesetak romana, biografija i knjiga za djecu i mlade. Objavila je ciklus biografija poznatih hrvatskih sportaša: „Tako mala, a tako velika” (Iva Majoli), „Snježna kraljevna” (Janica Kostelić), „Zov dubine” (Kristijan-Kike Curavić) i „Priča o pobjedi” (Gordan Kožulj). U ciklusu knjiga za djecu i mlade iskreno i bez uljepšavanja progovara o odrastanju, služeći se jezikom mladih, mladenačkim humorom i dosjetkama te crticama iz njihova života.