Podržite projekt Zdenka Bašića i njegovu interaktivnu knjigu ‘Sjeverozapadni vjetar’

Podržite projekt Zdenka Bašića i njegovu interaktivnu knjigu ‘Sjeverozapadni vjetar’

Tako je u tim danima, kad su bake i djedovi umjeli pričati priče o mudrosti i tajnama ovoga svijeta, vjetar navraćao često, donosio huk iz šuma i polja što su bila izvan dosega oka i uha.
Do uha koje ga je umjelo razumjeti.

I pričao je vjetar…

Zdenko Bašić, Sjeverozapadni vjetar, Zagreb, studeni 2019.

Prvo izdanje knjige Sjeverozapadni vjetar autora Zdenka Bašića objavljeno je 2011. godine. Od tada pa do danas ta je zbirka sjećanja autorova djetinjstva i priča koje je kao dijete slušao postala temeljem njegovih brojnih projekata. Prema njoj je nastao dokumentarno igrani serijal s nekim od izvornih pripovjedača (među kojima je bila i Bašićeva baka), istoimena predstava koja se 2019. godine izvodila u kazalištu I. G. Kovačić, a zahvaljujući knjizi nastao je i festival Perunfest kao suradnja umjetnika i muzeja Turopolja. Iako je knjiga već objavljena, a 2012. godine i nagrađena Kiklopom u kategoriji knjiga godine za djecu i mladež, cijela priča za autora oko Sjeverozapadnog vjetra još nije bila zaključena.

Njezino najnovije izdanje u završnim je pripremama kao nadopunjena, digitalna inačica knjige. Obogaćena je maštovitim animacijama, čudnovatim zvukovima i čudesnom atmosferom. Knjiga nastaje u interaktivnom obliku koji čitatelja pretvara u istraživača drevnih priča u potrazi za fantastičnim bićima i skrivenim svjetovima.

Želite li postati dio ove jedinstvene priče, pridružite se u doniranju sredstava na kickstarter kampanji projekta, a kao zahvalu za sudjelovanje dobivate neku od nagrada (od zahvalnice, oznake za knjigu i karte do digitalne vizualizacije, kodova za digitalnu aplikaciju i ilustracije donatora koja će postati djelom knjige).

Izvor:

Nina Maria Laginja

Studentica povijesti umjetnosti i hrvatskog jezika i književnosti. U slobodno vrijeme može je se pronaći za radnim stolom kako crta, piše, čita ili pak smišlja nove kreativne projekte.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori