Poduzetnički mindset: Hrvatski program za optimizaciju ruta osvaja svijet

Poduzetnički mindset: Hrvatski program za optimizaciju ruta osvaja svijet

OptimoRoute, hrvatski software za optimizaciju ruta koji već koristi nekoliko tisuća poduzeća, snažno se razvija. Američki investicijski fond Prelude Ventures prošle je godine u tu tvrtku uložio 6.5 milijuna dolara procjenjujući da OptimoRoute ima velike šanse osvojiti svjetsko tržište.

Naši investitori vjeruju da možemo, uz malo sreće, dogurati do vrijednosti od stotinu milijuna dolara, a nije nam daleko ni milijardu dolara. Radije ćemo probati nešto veliko i ambiciozno, pa kud’ puklo da puklo, nego na europski način igrati na sigurno, kazao je Marin Šarić, suosnivač i izvršni direktor OptimoRoutea, u emisiji Poduzetnički mindset.

Tvrtka OptimoRoute u pandemiji je imala rast od sto posto

Uz tvrtke koje se bave dostavom hrane, i trgovina koje robu primaju s centralnih skladišta, optimizaciju ruta danas trebaju i poduzeća te obrti iz tisuću raznih djelatnosti među kojima su cvjećarstvo, čišćenje kuća i održavanje okućnica.

Cijeli se svijet mijenja! Optimizacija ruta koja je nekada bila zanimljiva samo „geekovima“, prometnula se u svjetski mega trend. Taj smo val zajahali dovoljno rano i sada pokušavamo surfati na njemu te vidjeti dokle će nas on odnijeti.

Marin Šarić

Procjenjuje se da tržište koje traži optimizaciju ruta, vrijedi četrdesetak milijardi dolara

Želimo biti globalno prisutni. Želimo okupiti najjače inženjere do kojih možemo doći u Hrvatskoj, pa i šire ako treba, kako bismo ih doveli u Zagreb te stvorili proizvod nove generacije. Ne želimo samo stvoriti najbolji software, nego želimo da to bude uredski software dostupan svima uz jako malu cijenu. Bill Gates je želio vidjeti PC na svakom stolu, a mi želimo u svakoj maloj tvrtki vidjeti naš software za organizaciju mobilne radne snage.

Marin Šarić

Iako OptimoRoute u prvom redu cilja na male tvrtke, uspješno ga koriste i one velike. Među njegovim najvećim klijentima trenutačno je jedan plinovod koji prolazi kroz pet država Sjedinjenih Američkih Država.

Emisija Poduzetnički mindset medijske platforme Poduzetnik do kraja kolovoza premijerno se prikazuje svakog drugog petka u 10 sati na portalu Novac.hr Jutarnjeg lista. Voditelj je Saša Cvetojević, a urednica Dunja Trojan.

FOTO: PR

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori