Pomoć za sanaciju doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi stradalom u potresu

Pomoć za sanaciju doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi stradalom u potresu

Prije malo više od mjesec dana grad Zagreb pogodio je snažan potres magnitude 5,5 po Richteru. Razorna prirodna nepogoda, kakvu posljednjih 140 godina građani ne pamte, uzrokovala je velika oštećenja na brojnim objektima diljem Zagreba. Premda je najgore, nadamo se, iza nas, iz dana u dan svjedočimo novim podrhtavanjima, a šteta se još uvijek procjenjuje. 

Nažalost, mnoge obitelji primorane su trajno ili privremeno napustiti svoje domove, a među njima su i štićenici doma za nezbrinutu djecu Kuće svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu čija je šteta procijenjena na oko milijun kuna.

U domu živi 27 djece u dobi od 4 do 15 godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi za koje se brinu sestre karmelićanke, a zbog oštećenja nastalih u potresu štićenici i djelatnici ove dobrotvorne ustanove morali su iseliti iz prostorija u kojima su živjeli i radili.

Pred njima je velika obnova svih prostorija zgrade, kako bi se njihov dom vratio u prvobitno stanje.

U želji da pomognemo našim malim prijateljima kako bi se što brže vratili svom svakodnevnom životu, Međunarodna komora mladih Zagreb (JCI Zagreb) odlučila je pomoći pozivom na prikupljanje financijskih sredstava za obnovu Kuće svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu.

Pokažimo i ovoga puta zajedništvo te svojim malim doprinosom ozarite lica djece, pružimo im utočište kakvo zaslužuju i postanite dio velike priče. 

Za dodatne informacije možete kontaktirati i časnu sestru Nevenku Vidaković na broj 097/686-0005 ili putem maila, na adresu: kuca.sv.terezije@gmail.com 

PODACI ZA UPLATU DONACIJA: 

HRVATSKA PROVINCIJA KARMELIĆANKI BSI 

Kuća sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu, Vrhovec 29, Zagreb 

IBAN: HR 22 2340009 1410211635 

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA: SWIFT (BIC): PBZGHR2X 

KAO SVRHU UPLATE OBAVEZNO ODABRATI: CHAR

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori