fbpx

Pomozimo da Plavom telefonu ne odzvoni!

Pomozimo da Plavom telefonu ne odzvoni!

Plavom telefonu, prvoj i najstarijoj liniji pomoći u Hrvatskoj, prijeti gašenje zbog nedostatka financijskih sredstva. Zbog toga je pokrenuta donacijska kampanja čiji je cilj skupiti sredstva za nastavak rada što uključuje rad Linije pomoći, savjetovališta Otvorena vrata i ostalih projekta koji djeluju u sklopu Udruge.

Plavi telefon je prva i najstarija linija pomoći u Hrvatskoj namijenjena djeci, mladima i odraslima. Prvi put je zazvonila 2. rujna 1991. u jeku Domovinskog rata, a od tad je zvonila preko 125 tisuća puta, pomogla je tisućama korisnika i spasila na desetke života! Plavi telefon je sve to uspio uz pomoć više od 600 volontera koji su bili dostupni svima čak 65 tisuća radnih sati.

Usluge Plavog telefona koristilo 14 tisuća djece i 3 tisuće roditelja

Linija pomoći i savjetovalište Otvorena vrata su glavni projekti koji djeluju unutar Udruge od osnutka do danas: Linija pomoći Plavog telefona je projekt koji od samog početka postojanja Udruge obuhvaća savjetovanje putem telefona te se pruža pomoć djeci, mladima i odraslima s područja cijele Republike Hrvatske.

U ovo teško vrijeme pandemije virusa COVID-19 i nedavnog potresa koji pogodio Grad Zagreb radno vrijeme smo produžili te je Linija otvorena svih 7 dana u tjednu od 9 do 20 h. Možete nas dobiti na broj +385 1 4833 888 .

U Savjetovalištu Otvorena vrata koje djeluje u sklopu Udruge možete dobiti individualno savjetovanje te obiteljsko i partnersko savjetovanje koje vode licencirani psihoterapeuti. Savjetovalište pruža i uslugu e-savjetovanja, tj. savjetovanja putem e-maila. U planu imamo savjetovanje putem online sučelja, kojim ćemo pružati korisnicima podršku SMS-om i Whatsapp-om.

Budući da želimo nastaviti sa radom, do kraja 2020. godine potrebno nam je 120.000 kuna odnosno 20.000 kuna mjesečno u što ulaze plaće voditelja Udruge i voditelja ureda, računovodstvene usluge, režijski troškovi i najam prostora. Sva sredstva prikupljena iznad navedenog iznosa koristili bismo u sljedećoj godini za rad Udruge.

I zato nakon gotovo 30 godina nesebičnog pomaganja, Plavom telefonu sada je potrebna vaša pomoć, kako bi mogao nastaviti s radom, slušati i besplatno pružati pomoć, podršku i usluge svojim korisnicima.

Pozivamo sve da donacijom podržite nastavak rada Plavog telefona kako bismo mogli i dalje pomagati svima onima kojima je pomoć potrebna!

Više o plavom telefonu pročitajte na stranici plavi-telefon.hr, a donirati možete u nastavku.

Izvor: činimpravustvar.hr

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori