‘Pop Misa Mediterana’ konačno dolazi u Zagreb: U kapitalnom djelu Tončija Huljića moći ćete uživati u sklopu programa Zagreb Classic

‘Pop Misa Mediterana’ konačno dolazi u Zagreb: U kapitalnom djelu Tončija Huljića moći ćete uživati u sklopu programa Zagreb Classic

Kapitalno djelo skladatelja Tončija Huljića pod nazivom Pop Misa Mediterana je kao takvo prvo u svijetu, s obzirom na to da se radi o jedinstvenoj kombinaciji duhovne i pop-glazbe. Radi se o vrhunskom i neponovljivom kulturnom događaju, sakralnom koncertu koji je svoju praizvedbu imao na Splitskom ljetu 2021. godine, a zagrebačka će publika u njemu imati priliku uživati pod vedrim nebom u sklopu programa Zagreb Classic, u subotu 25. lipnja od 21 sat.

Pop Misa Mediterana kreirana je po svim postulatima liturgijske mise te je svojevrsni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda. Umjetnički nerv autora učinio je svoje i iznjedrio iznimno djelo podijeljeno na tri dijela ukupnog trajanja 78 minuta: prvi je dio sama koncertna misa sa stavcima Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei. Drugi dio čini Dies Irae autorice Hane Huljić Grašo, dok je treći dio naziva Ave Maria.

Ovo je prva pop-misa na svijetu te je odobrena od strane Vatikana, gdje je ujedno arhivirana, a za nju postoji veliko zanimanje da se predstavi diljem Hrvatske, ali i šire.

Vodeće ime umjetničkog svijeta, akademski kipar Nikola Vudrag, koji je postigao izuzetan uspjeh i izvan Hrvatske, osmislio je vizualni identitet te je tako u ulozi scenografa i autora idejnog rješenja plakata. Formacija je zamišljena sa sastavnim elementima: orkestar, zbor, bend te tri solista (Lorena Bućan, Irma Dragičević i Karlo Vudrić). Za orkestraciju je zaslužan Nenad Šiškov.

FOTO: YouTube Screenshot

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori